• 4

Cena će vas iznenaditi: Dvorac u gotskom stilu iz 19. veka na prodaji, a možete i vi da ga priuštite

Predivna kuća izgrađena pre više od 140 godina izlazi na onlajn aukciju po ceni od samo jedne funte

  • 4

Dvorac iz 19. veka u škotskom gradu Arbroutu, koji je trenutno na aukciji, naveden je po povoljnoj ceni od samo jedne funte.

Nekada je bio u vlasništvu bogate porodice industrijalaca, čiju rezidenciju je dizajnirao poznati arhitekta iz Glazgova. Kuća je tokom više od 140 godina pretrpela nekoliko promena i vlasnika, ali je zadržala pravo lice. 

U poslednjih 27 godina, kuća je propala, pošto niko nije živeo u njoj i sada se smatra da je u nebezbednom stanju.

Prema Rosu Harperu, vlasniku aukcijske kuće, uveren je da će dvorac pronaći kupca, pre svega iz inostranstva koji žele da dođu do nekretnine u Arbroutu, mesta poznatog po golf terenima i delikatesu - dimljenoj ribi.

Internet licitiranje, za fenomenalnu kuću izgrađenu u gotskom stilu, biće zatvoreno 17. jula.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mikan

    Kupiš za funtu, pa se posle češi šta ćeš kad sve počne da se raspada, a nemaš para da popravljaš. O grejanju, porezu i ostalim troškovima i da ne govorimo. Ja bih radije vrapca u ruci, jednu malu kuću na Fruškoj gori, samo da mi solis nađe nešto fino i povoljno.

  • Johan

    A jesu i navalili u čitavoj Britaniji od davnina da grade razne tvrđave i dvorce,mi smo u to vreme gradili po koje utvrđenje a ostalo su zemunice,sojenice,brvnare,vodenice...i zato danas nemamo takav problem.

  • Tanja

    Pa kad se unutra verovatno vrzmaju duhovi 🤣 onda daj sta das samo da se proda. Aj čik da vidim tog junaka koji bi kupio babinu palatu u Londonu. Pa da ga presrecu likovi u magli babe, muza joj i ostalih odavno upokojenih 😱

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke