• 1

Bezos kupio novu kuću, niko ne zna što: Nalazi se tik uz mnogo luksuzniju vilu, koju ima od fabruara

Za onu kupljenu početkom godine dao je čak 165 miliona, a za ovu "samo" 10 miliona dolara. Svi se pitaju - šta će mu?

  • 1
Jeff Bezos, Džef Bezos, kuća Beverli Hils

Foto: Profimedia/BACKGRID/Backgrid USA

Šef Amazona, Džef Bezos, možda ne nosi najskuplje satove, ne vozi najbrža kola i ne oblači se po poslednjoj modi, ali zato ulaže u biznis i nekretnine. Njegova kompanija se stalno razvija, jedna je od retkih koje su zaradile tokom korona krize, a najbogatiji čovek sveta voli da kupuje luksuzne kuće.

Ovoga puta je izdvojio 10 miliona dolara za dom na Beverli Hilsu, koji se nalazi tik uz vilu vrednu 165 miliona dolara, koju je kupio u februaru ove godine. Podaci o nekretninama pokazuju da je šef Amazona sklopio ugovor početkom jula, a reč je o "ekskluzivi" koja se nije našla na spisku nekretnina za prodaju.

Ova kuća se na tom spisku poslednji put našla 2018, sa cenom od 5,45 miliona dolara, a sagrađena je 1930. godine. Njen tvorac je arhitekta Samer Spelding. Od tada je nekretnina prošla opsežnu obnovu, a u tome je učestvovao dizajnerski tim koji se pobrinuo i za imovinu Džastina Bibera, takođe u ovom području.

Fotografije jasno pokazuju da kuća ima veliku kuhinju i nekoliko prostranih delova za dnevni boravak, upotpunjena je originalnim kaminom i lepo osvetljena. Takođe, ima biblioteku, vrt i bioskop. U poređenju sa Bezosovom susednom imovinom, od oko 1.250 m2, ipak deluje skromno.

Inače, to imanje koje je šef Amazona kupio početkom godine vodi se kao najskuplja kalifornijska kuća svih vremena. Ima gostinjsku kuću, ogromnu terasu, teniski teren i teren za golf, sa 9 rupa. Unutar nje se nalaze remek-dela poznatih američkih umetnika.

Još uvek nikome nije jasno šta Bezos namerava da uradi sa ovom novom kućom.

Video: Štrajk u italijanskoj ispostavi Amazona: Ljuti jer ih kompanija ne štiti od korone

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    2. avgust 2020 | 18:32

    Pa nece covek komsije.I ja bih kupio celu svoju zgradu samo da nemam ovakve komsije 😁😁😁

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>