• 8

Nekretnine u Crnoj Gori popularne među investitorima iz Južne Afrike

, Telegraf Biznis

Među tri najtraženije evropske destinacije

  • 8
Tivat, crna gora

Foto: Shutterstock

Stručnjaci za tržišna istraživanja tvrde da se Crna Gora, uz Portugaliju i Maltu, nalazi među tri najtraženije evropske destinacije za investitore iz Južne Afrike koji ulažu u imovinu u inostranstvu.

Crna Gora je spremna da se pridruži Evropskoj uniji i svako ko sada kupuje imovinu, verovatno će steći veliku dobit ako zemlja postane članica EU, ističe direktor kompanije Sable International Endrju Risik.

Kaže i da se oni, koji nisu u mogućnosti da dobiju drugo državljanstvo na konvencionalan način, zahvaljujući braku ili poreklu, odlučuju za alternativu i sticanje državljanstva kroz investiranje, prenose Vijesti.

- Osim situacije sa kovidom-19, Crna Gora je navedena kao turistička destinacija u trendu koja je snažno je usmerena na poslovne investicije, a ulaganja u nekretnine nude direktan put ka državljanstvu - rekao je Risik.

Za apliciranje u crnogorski program ekonomskog državljanstva, podnosioci prijava iz Južne Afrike moraju ulagati u odobrene projekte u zemlji, a prednosti ulaganja uključuju i sticanja državljanstva, podrazumevaju mogućnost života, rada ili učenja u Crnoj Gori ili putovanja bez vize u više od 120 država.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bhm

    Sad će crnogore da kukaju od tolikih crnaca i rađaju male crne "sokolove" ili pre gavrane!Aaajahahahahaha!!!!!

  • Raska

    Mislite iz Zimbabvea

  • Putin R.S

    Sve sami svetski lopovi, kriminalci, narko dileri i karteli, ubice, trgovci drogom, ljudima i organima kupuju po Crnoj Gori jer na taj nacin Milo kupuje vlast i izbore.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke