• 3

Ako imate novac i želite da živite tamo gde je stalno sunce, ovde obavezno kupite nekretninu

Brokeri kažu da razlog za preseljenje u Floridu nije samo pandemija i bežanje iz prenatrpanih gradova, već je ova savezna država jedna od najboljih za život penzionera

  • 3
florida, palm beach Foto: Unsplash

Prodaja kuća u Palm Beach-u, ekskluzivnom gradu u Floridi, koji ima nebrojeno mnogo milijardera, navodi se u aktuelnom izveštaju kompanije "Douglas Elliman", kao trenutno najzanimljivije tržište nekretnina na svetu.

Broj stanovnika tamo se maltene utrostručio jer su bogataši bežali iz velikih gradova, kao što je Njujork, u periodu najveće pandemijske krize. Džej Filip Parker, CEO pomenute firme kaže da tamo sada "jednostavno ne možete naći kuću za kupovinu". Tokom ovog kvartala, prosečna cena kuće u Palm Beach-u iznosi 7 miliona USD.

Potpisani ugovori, vezani za prodaju/kupovnu kuće u tom delu zemlje, u septembru su skočili 62%, navodi se u izveštaju. Jedna od najnovijih prodaja koja je izazvala pažnju, jeste prodaja vile tajkuna Donalda Brnsa, za 28 miliona dolara. Milijarder Džud Rejes je prodao svoju vilu na obali okeana za 19 miliona dolara.

Takođe, pulmolog Norman Traverse prodao je svoje imanje na obali okeana, sa sedam spavaćih soba, za čak 51 milion USD. Parker kaže da razlog za masovnu prodaju vidi u tome što ljudi sada traže "luksuzno, sigurno, netaknuto", i baš to pronalaze u ovoj južnoj državi SAD.

Bogataši se "odriču" poreza koje plaćaju i velikim, prometnijim gradovima, i ostavljaju hladne zime onima koji ih vole, kako bi uživali u suncu Floride. Takođe, traženi su Majami, Boca Raton itd.

U Majamiju su cene luksuznih kuća porasle za 42% u tekućem kvartalu, a prosečna prodajna cena dostigla je 2,8 miliona dolara. U gradu Boca Raton cene su veće za 11 odsto.

Brokeri kažu da razlog za preseljenje u Floridu nije samo pandemija i bežanje iz prenatrpanih gradova, već je ova savezna država jedna od najboljih za život penzionera.

Video: Uhvati dugu: Predivni deo Kijeva iz perspektive kakvu još niste videli

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • yastreb

    16. oktobar 2020 | 11:55

    I onda naiđe uragan IV kategorije i ćao-zdravo...

  • Ninoslav

    16. oktobar 2020 | 18:23

    Yastreb mi ote reč iz usta! Te najlepše delove SAD večito pogađaju neke nepogode, neka, hvala. Ima još delova na ovoj planeti u kojima je klima prijatna, a nisu ni tako daleko. Lično bih radije birao nešto bliže, oko Mediterana, naravno, kad bih imao para. S obzirom da ih nemam, i vikendica u Sremu bi mi dobro došla, samo da mi solis nekretnine nađu nešto povoljno. Otkad je počela pandemija, maštam o tome sve intenzivnije.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>