• 10

U Beogradu postoji stan koji košta 1.000 evra, a služi samo za slikanje: I navala je ogromna

Popularni kafići u gradu dobili su konkurenciju, sada se ide tamo gde se "lepo slika za Instagram", zbog čega je pokrenut i novi biznis - najam samo u te svrhe

  • 10
Beograd na vodi

Foto: Shutterstock

Čim se približio oktobar, gotovo kao po pravilu, skočile su i cene kirija. A posebno je zanimljivo kako "idu" lux stanovi. Taj trend evo prelazi i na ovaj mesec, a u glavnom gradu, prosečna cena oglašenih nameštenih garsonjera iznosi skoro 200 evra, a jednosobnih stanova 250 evra. Ukoliko želite da imate još jednu dodatnu sobu, makar i manju, za takve stanove najčešće ćete morati izdvojiti preko 300 evra.

Međutim, nije to jedini trend. Veoma popularno, naročito među mlađom populacijom jeste i iznajmljivanje stanova sa "dobrim pogledom". Za dobru fotografiju na društvenim mrežama tako sada zakupljuju stanove koji imaju terase odakle "puca" pogled na reku ili panoramu grada.

pogled

Foto: Belgrade Waterfront

"Beograd na vodi" je idealna, ispostavilo se, lokacija za to.

Da je ovo postalo uobičajeno potvrđuju i tamošnji stanari, kao i haštagovi na Instagramu. Sudeći po broju objava, najpopularnija je zgrada BW Residences, što nam potvrđuju i u samoj kompaniji.

Kako nam je priznala M. A. ona je sa prijateljicama iznajmila stan u jednoj od zgrada u ovom kompleksu ne iz potrebe, već iz radoznalosti i želje da na svom Instagram profilu ima fotografiju sa, kako navodi, najboljim pogledom u gradu. Nije jedina. Poznate ličnosti, pevači, sportisti gotovo kao po pravilu objavljuju slične fotografije.

- Zahvaljujući svojoj lokaciji i pozicioniranosti, sve useljene zgrade u okviru projekta (BW Residences, BW Vista i BW Parkview) nude lep panoramski pogled, kako na reku (zgrada BW Residences je najbliža reci, sa direktnim pogledom na nju), tako i na prestonicu i gradske simbole. Upravo je pogled jedna od ključnih prednosti za potencijalne kupce i ono po čemu se stambena ponuda Belgrade Waterfront-a izdvaja - kažu nam u kompaniji Belgrade Waterfront.

Kada je reč o cenama zakupa, na portalima za oglase, one se kreću od 60 evra do 400, kada je reč o najmu na dan, dok je mesečni zakup, konkretno kada je reč o Beogadu na vodi, uglavnom oko 1.000 evra pa na gore.

Popularni stanovi su i na Dedinju, u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića, gde se jedan izdaje za vrtoglavih 7.500 evra mesečno. Zatim na Vračaru,  na potezu oko Hrama Svetog Save i na Dorćolu, s pogledom na Dunav. 

Evo nekih cena za lux stanove (mesečni zakup):

Savski venac četvorosobni stan – 1863 evra
Stari grad četvorosobni stan – 1014 evra
Vračar četvorosoban stan – 1574 evra
Novi Beograd četvorosoban stan – 827 evra
Zvezdara četvorosoban stan – 778 evra

Savski venac petosoban stan – 1917 evra
Stari grad perosoban stan – 1187 evra
Vračar petosoban stan – 2225 evra
Novi Beograd petosoban stan – 1338 evra

Pisali smo ranije šta mora da ima stan da bi se zvao "lux", a među važnim faktorima je i lokacija, odnosno pogled. 

Ujedno nam pišite u komentarima da li biste zakupili stan samo da biste bili u trendu ili zbog dobrog pogleda? 

Video: Kako naći stan u situaciji kada cene nekretnina i zakupa divljaju?

(V.B.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    Ovce treba šišati,malo je tih hiljadu, stavi 5000 e

  • Kju

    Samo je ljudska glupost neograničena..

  • Lejla

    Zezne te za hiljadu eura...pa se ti narode slikaj...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke