• 3

Raspisan tender: U Čačku se gradi 25 stanova za izbeglice iz BiH i Hrvatske

Finansijska sredstva za izgradnju ovih stambenih jedinica obezbeđuju se kroz donatorska sredstva Fonda regionalnog stambenog programa, a preko Banke za razvoj Saveta Evrope

  • 3
Cacak, stanovi za izbeglice i raseljena lica

Foto: RINA

U okviru proširenja devetog potprojekta Regionalnog projekta stambenog zbrinjavanja u Republici Srbiji, raspisan je tender za izgradnju višeporodičnog stambenog objekata u Čačku.

Predmet nabavke su građevinski radovi na izgradnji zgrade sa 25 stambenih jedinica na Ljubić keju, namenjenih izbeglim licima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Finansijska sredstva za izgradnju ovih 25 stanova obezbeđuju se kroz donatorska sredstva Fonda regionalnog stambenog programa, a preko Banke za razvoj Saveta Evrope.

Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, maksimalni budžet ugovora za izgradnju objekta u Čačku je 811.145 evra. Krajnji rok za dostavljanje ponuda je 4. januar 2021. godine.

U skladu sa važećim zakonskim propisima, investitor i vlasnik stambenog objekta biće Grad, upotrebna i druge dozvole glasiće na Grad. Čačak će, po sticanju prava svojine na izgrađenim stanovima, zaključiti sa korisnicima ugovor o zakupu nepokretnosti na određeno vreme, ne kraće od šest meseci.

Po isteku ugovornog roka zakupa, Grad i izabrani korisnik mogu produžiti ugovor o zakupu nepokretnosti ili zaključiti ugovor o kupoprodaji nepokretnosti, u skladu sa odredbama člana 19. Zakona o izbeglicama i Sporazuma o donaciji.

Video: Cene nekretnina u Subotici ostale iste, a potražnja opala

(Telegraf Biznis/Rina)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    NAPRAVITE JEDNU ZGRADU ZA BORCE SA KOSARA PA IM DAJTE STANOVE ONI TO ZASLUZUJU A POSLE IZBEGLICAMA PRAVITE STANOVE SRAMOTA

  • Nina

    Pa,oni su izbeglice zadnjih 30.god,sve su dobili.Ima li da treba nesto narodu rodjenom u Srbiji,ima li?Dokle,bre vise?

  • misa

    Uselite prvo ove naše beskućnike sto moraju da plaćaju stanove a i mladi bi osnovali porodice kad se već kupuje i pravi

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke