• 2
 ≫ 

Da li Dubai dobija najveće umetničko delo ikada? Kula u obliku štipaljke preti da zaseni sve rivale

 ≫ 

Plan je da se s gradnjom krene 2023. godine

  • 2
The Clothespin Tower

The Clothespin Tower / Foto: Profimedia

Videli smo toliko zapanjujućih primera neobičnih struktura i zgrada širom sveta, poput Ren zgrade u Kini, Basket građevine u SAD, Cybertecture Egg Office zgrade u Indiji ili Bubble palate u Francuskoj.

I Dubai će se uskoro pridružiti ovoj neverovatnoj listi, ako izraelski umetnik Zigo i njegov tim uspeju da "prikače" toranj u obliku štipaljke (eng. Clothespin Tower).

Kompanija "Clothespin" će transformisati Zigova čuvena umetnička dela u realan projekat, koji objedinjuje dve "polovine", odnosno dva kraka kao što se vidi na fotografiji.

Zigo ovo naziva najvećim umetničkim delom ikada stvorenim i nada se da će ovaj, kako kaže, kultni toranj - biti sagrađen, kao simbol ljubavi, mira i nade.

Kula treba da ima 40 spratova: jedna polovina će služiti kao luksuzni hotel za turiste, i imaće 1.200 soba, a druga polovina će imati 300 luksuznih apartmana, i ogroman komercijalni prostor za tržne centre, galerije, restorane.

The Clothespin Tower

Foto: Profimedia

Takođe, Clothespin Tower navodno predstavlja savršenu metaforu za buduće veze Izraela i UAE. Međutim, sve je još u povoju. Jedinstveni projekat trenutno traži strateške partnere za obezbeđivanje zemljišta i građevinskih dozvola.

Plan je da se s gradnjom krene 2023. godine. Umetnik Zigo kaže da je cilj da "ljudi postanu aktivni deo projekta, od pasivnih gledalaca umetničkih dela".

Video: Mali: Krajem godine početak izgradnje prve linije metroa u Beogradu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>