• 7

Luksuzni stanovi u Beogradu mesečno koštaju do 5.000 evra: Gde se nalaze i šta nude?

Uglavnom su locirani na Vračaru, Senjaku i Dedinju, ali i u centru, gde inače živi veliki broj Beograđana sa jakom platežnom moći

  • 7
dnevna soba

Foto: Pixabay

Cene stanova rapidno skaču u poslednje vreme, na nivou cele zemlje, a posebno u Beogradu. I to ne samo kada govorimo o prodaji, već i o iznajmljivanju.

Top lokacije ostaju centar grada, neki delovi Novog Beograda, zatim Beograd na vodi, i svakako Dedinje, Senjak i Vračar koji sada već tradicionalno uživaju izvanredan status.

U tim kvartovima danas možete rentirati nekretninu za čak 4.500 evra mesečno, a ima i dosta onih koje se vrednuju na nivou od 2.000, 2.500 pa do 3.700 evra. Šta ih čini tako posebnim?

Osim same lokacije, uglavnom je reč o velikim, besprekorno opremljenim nekretninama koje pripadaju luks ili premijum kategoriji, a imaju najmanje 100 kvadrata. Recimo, stan od 300 m2 na Dedinju iznajmljuje se za čak 4.000 evra, ima terasu, lift, garažno mesto.

Senjak takođe ima svoje verne "fanove", jer je ušuškan, okružen zelenilom, i obiluje vilama i stanovima u novogradnji. Nije retkost da se izdaju pompezni stanovi u kondominijumu, gde je zgrada okružena travnjakom sa sadržajima za decu, dok se u suterenu nalaze teretana i bazen - to je opciono, i košta oko 200 evra.

U oglasu se dodaje da uz svaku stambenu jedinicu ide jedno garažno mesto, ali uz doplatu od 150 evra. Balkoni, prostrane terase, uređena dvorišta, zelenilo, dostupnost prodavnica, škola, vrtića, domova zdravlja, šoping centara, parkova - samo su deo onoga što privlači klijente.

Osim toga, gotovo da danas nema ovako luksuzne nekretnine bez podnog grejanja, naročito u kupatilu. U svakom slučaju, bez obzira na pojedinačne doplate, ono što (za)kupac dobija jeste čist luksuz.

Beograd nekretnine cene

Foto: Marko Jovanović, Printskrin: numbeo

Vračar takođe obiluje brojnim luksuznim stanovima, a jedan takav od 100 kvadrata iznajmljuje se za 2.000 evra mesečno. Napominje se da je to cena sa uračunatim troškovima.

Takođe, u poslednje vreme se više značaja pridaje samom materijalu: cene se mermer i kovano gvožđe, a i poskupljenje građevinskih sirovina uticalo je na krajnje cifre na tržištu nekretnina. Kada govorimo o stanovima luks kategorije, gotovo uvek je reč o zgradama koje imaju sigurnosne kamere i fizičko-tehničko obezbeđenje.

Naravno, cena je uvek veća ako ste prvi zakupac, ili ako govorimo o penthausu. U tom smislu, najbolje prolaze oni s pogledom na Hram Svetog Save. Novogradnja, sauna i bazen - tri su bitna faktora za imućne klijente, a posebna je pogodnost živeti u poznatoj beogradskoj Ulici Užička na Dedinju.

Ipak, Beograd nije jedini koji može da se "pohvali" ovakvim nekretninama i paprenim cenama. Trenutno je oglašen stan za izdavanje u Novom Sadu, od skoro 400 m2, za čak 5.500 evra. Nalazi se u Bulevaru oslobođenja, i ističe se sledeće: "neposredna blizina Futoške pijace, strogog centra grada, niza ugostiteljskih i trgovinskih objekata".

Video: Cena najjeftinijeg sata je u iznosu komfornijeg stana u centru Beograda

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZAC

    23. april 2021 | 15:49

    Imate cene kao na Ciriskom ili Zenevskom jezeru jedino sto vam plate kaskaju za tim destinacijama.

  • Miki

    23. april 2021 | 14:23

    Apsurd

  • Danilo

    23. april 2021 | 14:31

    Isto kao kad bi toliko koštao stan u Tirani, Skoplju, Kišinjevu, Kijevu...Beograd je u rangu tih gradova po standardu.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>