• 0

Neverovatno arhitektonsko delo: Kuća na tri nivoa, sva u staklu, smeštena na samoj litici

Cena ove kanadske nekretnine nije poznata, budući da je reč o naručenom projektu

  • 0
Luksuzna kuća na steni

Foto: Profimedia/Ferrari

Kanadska pokrajina Britanska Kolumbija, koju zapljuskuje Tihi okean, poznata je po lepoti planinskih masiva i dugoj razuđenoj obali. Sada, nudi još atrakcija, poput ove planinske kuće (eng. mountain house).

Tako se naziva, iako se zapravo, nalazi na litici. Ideja je da impozantna kuća postane jedan od najekskluzivnijih domova na svetu. Reč je o imanju u Vankuveru, na tri sprata.

Struktura izgleda kao da su povezani stakleni prolazi koji idu gore, dole i bočno. Kada projekat bude završen, pružaće zapanjujući pogled na dolinu i biće dom za dve generacije porodice.

Ovu neverovatnu tzv. planinsku kuću dizajnirao je iranski arhitekta Milad Eštijagi iz Teherana. Na odabranoj lokaciji nalaze se četiri stara stabla koja su sačuvana. Dva nivoa su predviđena za stanovanje porodice mlađe generacije i njihovih roditelja, a na trećem nivou se nalazi rekreativni sportski prostor.

Zastakljeni zidovi se pojedinačno preklapaju mehaničkim sistemom kablova kako bi se unutrašnjost transformisala u poluotvorene terase. Imanje će se takođe pohvaliti bazenom sa staklenim dnom. Milad (27) je specijalizovan za domen održive arhitekture.

Cena kuće nije poznata, budući da je reč o naručenom projektu. Kako vam se dopada ova nekretnina i da li biste se usudili da živite "na litici"?

Video: Težak vam posao? A šta mislite kako je čistiti led sa mosta koji ide preko okeana

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>