• 14

Na 400 kilometara od Beograda niče nova Florida: Masovna gradnja kuća sa bazenom

Vile s bazenima nisu nepoznanica u turističkoj ponudi skoro cele Hercegovine, ali su do pandemije takvi objekti bili rezervisani samo za goste dubljeg džepa

  • 14
Kuća vila bazen

Foto: Shutterstock

Nakon što su lani, tokom turističke sezone, kuće za odmor u Hercegovini - posebno u okolini Mostara - bile pravi hit za domaće turiste, poslednjih meseci se dešava i određena ekspanzija gradnje takvih objekata s neizostavnim bazenom, ali i velikim okućnicama.

To potvrđuju i u Turističkoj zajednici (TZ) Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), u kojoj nemaju podatke o tome koliko je na području HNK, uopšte, takvih kuća. Ipak, nisu iznenađeni.

Sve je više onih koji se odlučuju na takve investicije, jer je, pojašnjavaju, činjenica da su u vremenu krize koju je uzrokovala pandemija - prilično dobro prošli vlasnici vila i kuća za odmor.

- Definitivno se sve više grade takve kuće i vile i one nisu, kao do sada, uglavnom uz reke. Znamo da je lani bila jagma za takvim objektima i, evo, pandemija je postavila neke nove trendove kada je reč o iznajmljivanju. Setimo se karantina iz 2020, mnogi su za odmor sa svojim porodicama birali izolovanost i privatnost, ali, pre svega, sigurnost koju su im takvi objekti pružali - kaže Ramiz Bašić, viši stručni saradnik u TZ HNK, za Avaz.

Kuće za odmor, odnosno, vile s bazenima nisu nepoznanica u turističkoj ponudi skoro cele Hercegovine, ali su do pandemije takvi objekti bili rezervisani samo za goste dubljeg džepa.

Brojni iznajmljivači su u svojoj ponudi imali razne sadržaje i za najzahtevnije goste, a sada se većina njih okrenula domaćim turistima s decom. O tome je nedavno pisao i Telegraf Biznis, kada smo akcentovali zahteve klijenata u 2021. godini.

- Turizam i diše zahvaljujući domaćim gostima, koji sa svakim sunčanim vikendom žele odmor i beg od zime i crnih brojki. Nekako svi verujemo da će ova sezona biti bolja od prošle, ali i da će nam ove godine u većem broju doći strani gosti, kao i oni iz dijaspore - istakao je Bašić.

Video: Miriše na biznis: Raznobojno more koje Holandiji donosi čitavo bogatstvo

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A

    A jel mogu da se povedem cetiri zene svoje .

  • bella

    Odsedace arapi i ptice na grani znaju da imaju citava naselja oko sarajeva..

  • Eu-đipsi

    Maroko je najbolji. Blage zime. Eh, samo da sam ja tamo na vlasti. Ali da imam apsolutnu moć. I love kao tri Bezosa.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke