• 7
 ≫ 

Luks novogradnja u ovom kvartu skoro 3.000 evra: Koliko treba dati za 35 kvadrata na drugom spratu?

 ≫ 

Nove, otmene i tzv. "pametne zgrade", blizina Adi, dobra povezanost sa gradom i odlična snabdevenost, pregršt restorana i radnji... Sve to doprinosi trendu rastuće potražnje u ovom beogradskom naselju

  • 7
luks stan Foto: Freepik

Banovo brdo je udaljeno oko 7,5 km od centra Beograda: dovoljno je blizu, a opet taman toliko daleko da vam ne smeta prevelika gužva i buka. Mada, i samo naselje je vremenom postalo krcato i urbano. Mnogi kažu da je ono, zapravo, "grad za sebe".

Ali, ipak nije lako danas pazariti stan u ovom delu prestonice, pre svega, zbog paprenih cena. Nove, otmene i tzv. "pametne zgrade", blizina Adi, dobra povezanost sa gradom i odlična snabdevenost, pregršt restorana i radnji... Sve to doprinosi trendu rastuće potražnje za nekretninama na Banovom brdu.

Ne kupuju se samo stambene jedinice, već i poslovni objekti. U tom smislu, Brdo je sve više konkurentno centru ili Novom Beogradu, jer su mnoge firme tu izgradile svoje filijale. U blizini se nalazi i relativno nov, moderan tržni centar, a ono što je jedna od ključnih prednosti naselja jeste povezanost sa svim delovima Beograda.

Takođe, na Brdu su se stacionirale i brojne poznate privatne ordinacije, a sve skupa je uticalo na to da "Banovo" stekne reputaciju. I dalje dosta prednjači u odnosu na susedno Žarkovo, mada i tamo cene skaču u poslednje vreme.

Ipak, još uvek je teško parirati Banovom brdu, u čijoj blizini je i prelepi Košutnjak, a gde cena po kvadratu ide do 3.000 evra. Poređenja radi, takve cene su čak malo iznad proseka kada govorimo o Vračaru, udaljenom svega 3 km od jezgra prestonice. Na primer, trenutno je moguće kupiti stan u Njegoševoj za m2 od 1.990 evra.

Ali, vratimo se na Banovo brdo.

Lepote Srbije Most na Adi spaja Banovo brdo sa ostalim delovima grada / Foto: Aleksandar Matić, iz arhive TOS-a, Most na Adi, Beograd

Pametne zgrade i drugi sprat dižu cenu

Ovaj kvart se posebno istakao po užim, ušuškanim ulicama i luksuznim zgradama, a jedna takva se, recimo, nalazi u Ulici Rajka od Rasine. Ušuškana je među starijim višespratnicama, koje su odraz Banovog brda. Navodi se da se nalazi nadomak Doma zdravlja Čukarica, parkova, obdaništa, škole, pijace...

I Karpoševa može da se pohvali luksuznom novogradnjom, i tu se sada prodaje nekretnina od 35 kvadrata za čak 98.000 evra, što znači da je cena po kvadratu 2.800 evra. Stan se nalazi na 2. spratu od ukupno pet. Treba napomenuti da je drugi sprat generalno najtraženiji i najcenjeniji - te stoga utiče na cenu kvadrata.

Evo primera i za to: oglašen je stan od 98 m2, u Rajke od Rasine, po ceni od 166.600 evra, što znači da je m2 1.700 evra. Ali, za neke mana može biti to što se stan nalazi na poslednjem spratu, odnosno na 4. od četiri.

U jednoj istoj zgradi mogu varirati cene, upravo zavisno od spratnosti, sve i da se radi o istom tipu nekretnine. Optimalno, kvadrat na Banovom brdu košta oko 2.000 do 2.500 evra, može se naći i za manje novca, ali je onda uglavnom reč o starogradnji i nekoj manje popularnoj ulici, ili stanu u lošijem stanju.

Banovo Brdo Printskrin: Google Maps

Garaža postaje bitan faktor

Budući da je u Beogradu danas teško naći parking mesto, naročito posle 16h ili 17h, postaje veoma značajno imati svoj prostor za automobil. Na Banovom brdu danas situacija nije mnogo bolja nego na krcatom Vračaru, te je u ponudi i sve više stanova koji se prodaju sa garažom.

Trenutno se prodaje stan od više od 80 m2 + parking od 12 kvadrata - za 185.000 evra. Evo šta još piše u oglasu:

"U stambeno-poslovnom objektu novije gradnje nalazi se ova impozantna nepokretnost. Mikrolokacija je odlično saobraćajno povezana sa ostalim delovima grada, što olakšava mreža novih gradskih saobraćajnica, kao i Most na Adi ka Novom Beogradu. U neposrednoj blizini objekta nalaze se Ada Mall Shopping Center, škola, vrtići, pijaca, marketi, crkva Svetog Đorđa, veliki broj restorana i kafića. Objekat je sagrađen na svega 200 metara od Ade Ciganlije ili na 800 metara od Košutnjaka, dva najposećenija sportsko-rekreativna centra".

Takođe, u ponudi je prazan stan iz kategorije "luks novogradnja", koji dolazi sa garažom, po ceni od 260.000 evra. Stan ima 113 kvadrata, tako da je m2 oko 2.300 evra, a nalazi se u Ulici Kraljice Katarine.

Video: Miriše na biznis: Raznobojno more koje Holandiji donosi čitavo bogatstvo

(Telegraf Biznis/B.Đ.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koča

    20. maj 2021 | 11:00

    Banovo Brdo ne. Nikada ne bih u kraj koji u samom sebi nema sadržaje nego je "blizu" nečega tj u kraj u koji niko nema potrebe da dođe. Dakle, samo Stari grad, deo Savskog Venca, Novi Bg, deo Vračara, centar Zemuna i to je to. Tu drugi dolaze sa B Brda i ostalih krajeva, tu je centar grada. Iz ostalih delova moraš negde da odeš da bi bio negde

  • Zeljko

    20. maj 2021 | 12:12

    Pa to mora da je nesto super, moja dnevna soba ima 36 kvadrata..

  • Goran

    20. maj 2021 | 10:16

    Sta lupate 7.5 km? Povucite liniju od centra do Banovog Brda i videcete da nema ni 5 km.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>