• 27

Cene stanova u izgradnji paprene: Kupcima ne smeta kupovina na "neviđeno", Beograd sve naseljeniji

U Beogradu sve više jača i koncept penthaus nekretnina, a cene takvih nekretnina u proseku koštaju do milion evra, zavisno od kvadrature

  • 27
Zgrada s bazenom

Foto: Shutterstock

Tržište nekretnina je toliko uznapredovalo u poslednje vreme, da se masovno prodaju i stanovi u izgradnji, iako rizik pri takvoj kupovini nije zanemarljiv.

Ipak, činjenica je da takvi stanovi čak bolje prolaze od nekih u starogradnji. Nova gradnja je sve više na ceni, posebno na onim lokacijama gde je zamišljeno da nastanu "mali gradovi", tačnije kompleksi koji nude specijalne pogodnosti: parkove, prodavnice, restorane, pa čak i bazene, SPA.

Traže se nekretnine na lokacijama kao što su Beograd na vodi, Novi Beograd, Južni Bulevar, Savski venac, svakako Vračar, centar grada. Npr, stan u izgradnji od nepunih 45 kvadrata prodaje se za oko 127.000 evra, što znači da je cena po kvadratu 2.850 evra.

Stan je na najtraženijem drugom spratu (od devet), te da je standardno namešten, a ono što svakako diže cenu jeste dodatna opremljenost: tu spadaju bazen, sauna, vrt, teretana, toplotna izolacija, prednji vrt, igralište, terasa.

Kada je reč o stanovima u izgradnji - nema pravila, ali su cene generalno visoke kada se nalaze u traženim kvartovima. Na opštini Savski venac trenutno se prodaje nekretnina od 49 m2 za neverovatnih 170.000 evra, dakle, cena po kvadratu je oko 3.400 evra.

Autokomanda je isto tradicionalno popularna, te se tu upravo prodaje stan veličine 53 kvadrata za 175.000 evra, odnosno kvadrat vredi više od 3.000 evra, a takođe je reč o stanu u procesu izgradnje.

Kupcima sa jačom platežnom moći, koji traže nove, moderne stanove, bitne su i sledeće stavke: da gradnja nije "blokovska", da im neka zgrada ne zaklanja pogled, da objekat ima lift, sigurnosne kamere, po mogućstvu - teretanu, garažu, bazen, krovnu terasu.

U Beogradu sve više jača i koncept penthaus nekretnina, a cene takvih nekretnina u proseku koštaju do milion evra, zavisno od kvadrature. Recimo, trenutno je oglašen stan od skoro 380 kvadrata, koji se prodaje po ceni od 850.000 evra.

Prosek cena stanova u Beogradu, u novogradnji, trenutno iznosi čak 1.981 evro po kvadratu, dok u starogradnji košta 1.459 evra.

Video: Stan u Beogradu ili na Zlatiboru: Šta je isplativije i unosnije?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bonanno

    18. jul 2021 | 09:54

    Ne zanima ih sto kupuju na nevidjeno jer nisu legalno ni dosli do para,da su se mucili da kupe da vidimo da li bi kupovali tako!!!

  • Oooo

    18. jul 2021 | 10:24

    Mene interesuje cime se bavi taj covek koni da 3500e po kvadratu za stan, i ajde da ima desetak tih al otkud njih na hiljade nije mi jasno

  • Miki

    18. jul 2021 | 09:04

    Apsurd je toliki novac ulagati u Srbiju kada za te pare kupujete nekretninu u EU prestonicama

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>