• 24
 ≫ 

Cela trafostanica u prizemlju zgrade: Pogledajte šta je ovaj investitor uradio, sugrađani u neverici

 ≫ 

Ko je kupio stan iznad?

  • 24
Zgrada

Foto: Twitter/@ZarkovackiG

Mašta pojedinih investitora je neorganičena, što često možemo da vidimo na objektima na kojima pokušavaju da realizuju svoje ideje. Gabaritom su u stanju da iznerviraju pola grada, zaklanjaju pogled komšijama, a neretko naprave i ruglo od zgrade. 

Gotovo da nema kraja u Srbiji koji nema neki objekat koji svojim gabaritima značajno odstupa od susednih građevina i narušava izgled centra. Takve postoje i u Beogradu, a neke od njih morale su i da se ruše. Poput tzv. "plazma zgrade".

Plazma zgradaje srušena jer osim zakona logike, njen izgled narušavao je i izgled grada. Prema našim informacijama, posle te nekrenine, postoji spisak prioriteta koji je za rušenje u glavnom gradu, ali je svakako ideja gradskih vlasti da se ozakoni svaki objekat za koji je to moguće, a ne da se po svaku cenu ukloni.

Kako bi se sprečili investitori da grade na divlje, godinama unazad pooštreni su uslovi kojima se to sprečava. Ipak, oduvek je bilo onih koji su zaoblazili te propise verujući da će na kraju moći da dobiju papire za svoj objekat. Tako smo došli do cifre od gotovo pola miliona nelegalnih objekata u Beogradu.

Ipak, ova zgrada na fotografiji na početku teksta je "pobedila" u konkurenciji najneobičnije građevine trenutno u našoj zemlji. Bar na društvenim mrežama gde je njena slikapostala viralna.

 

Nalazi se u Mladenovcu, i podignuta je tako da je ostala unutra čitava trafostanica. Dok deo sugrađana negoduje zbog ovakve gradnje i izražava zabrinutos zbog potencijalne opasnosti, drugi navode da je reč o privremenom rešenju koje će uskoro biti uklonjeno.

Šta vi mislite? Pišite nam u komentarima?

Video: Da li biste se osamili crkvi na vrhu litice od 40m: Na Stubu života veruje se da ste bliži Bogu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joksica

    25. jul 2021 | 23:59

    Moj komsija uselio se pre godinu ipo iznad mene i od tad burgija svaki dan i nikome nista.Ova trafostanica bi me uspavljivala mislim u odnosu na njega.Apelujem i na Lidl i ostale kompanije da ne prodaju busilice na akciji ovo vise nije normalno.Za ovaj period ljudi naprave Burž Kalifu.

  • No Mercy

    26. jul 2021 | 08:21

    Ko je dao dozvolu za ovu skalameriju,u stanu iznad trafo stanice uselio bi roditelje i porodicu investitora ..

  • Bnk72

    25. jul 2021 | 23:29

    Na Ledinama inspecija da proveri pojedine zgrade, zidaju zgrade pored kuca!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>