• 12

U centru Beograda 8 kvadrata za 17.000 evra: "Za studente, možete dobiti i terasu, blizu je menza"

Da li biste živeli u mini stanu?

 • 12
terasa, baklon, leto, uređivenje uređenje stana, cvece odmor

Foto: Shutterstock

Mini stanovi su nepobitni trend širom sveta, i uglavnom se nalaze u centru grada. Stanarima u vodećim svetskim metropolama se isplate, jer su svakako pristupačniji od većih nekretnina, ali koliko su, zapravo, funkcionalni?

Ponekad je teško "smestiti se" i kada samo rentirate stan na neko vreme, a posebno dobro se treba zapitati ako planirate da kupite nekretninu manju od 20 kvadrata. Da, verovali ili ne, u centrima svetskih gradova neretko ćete naići na stanove veličine 15, 10 ili čak 8 kvadrata.

U centru naše prestonice, kod Slavije, trenutno se prodaje nekretnina od svega 8 kvadrata i to za 17.000 evra. Iz toga proizlazi da je cena po kvadratu malo iznad 2.000 evra. Nasuprot tome, u Rakovici (ali na boljoj opštinskoj lokaciji) prodaje se stan od 17 kvadrata za 12.000 evra; dakle, cena po m2 je oko 700 evra.

Ovaj raspon cena dovoljno govori o tome kako su se one menjale u prethodnom periodu, posebno otkako je nastupila korona, i naročito u centru. Pomenuti stan s Vračara nalazi se na 4. spratu, dakle, nije čak ni na jednom od najtraženijih, a to su 1. ili 2. sprat.

U oglasu se navodi da "može služiti kao soba za poslovni prostor, a i za život, te da je najidealniji za studente". Takođe piše da "prostor ima mogućnost proširenja za terasu, koja je idealna za mini beg od svakodnevnice".

Dodaje se da se nekretnina nalazi u blizini sedam fakulteta i studentske menze. "Jedan kulturni, ekonomski, socijalni, medicinski krug u kom se, uprkos gužvi, mogu završiti svi poslovi".

Smatrate li da je ova cena visoka za 8 kvadrata, tj. da je opravdana budući da se nekretnina nalazi na Slaviji? Pišite nam i ako imate iskustvo življenja u ovako malim prostorima.

Video: Stan u Beogradu ili na Zlatiboru: Šta je isplativije i unosnije?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Lola

  Taj stan nema kupatilo. Onaj ko daje cene nije realan u proceni

  4
  0

  Podelite komentar

 • Dado

  Moj podrum ima 22 kvm

  9
  0

  Podelite komentar

 • Ja

  Moj garderober je dosta veći od 8m2, ali ti mini stanovi su "preko" in.. Ima i manjih od te kvadrature, po paprenim cenama.. Kao sto je ovde potkrovlje " out", tamo je potkrovlje najskuplje. Lako ćemo mi da uklopimo i skockamo sve u naših 120 kvadrata.. Uredi 8. Npr. Ja živim u stanu od preko 120 kvadrata, 2. Sprat, duplex, 2 kupatila i ne znam kako neko može da živi u 50, 60, kvadrata, sa jednim toaletom, jednim kupatilom i.. Bezveze je sto se narod podsmeva nekome ko živi u 8 kvadrata.. Možda nema.. Nemaju svi. Meni je tih 8 kvadrata baš slatko, mini kancelarija se napravi i uživaš.., ako su visoki plafoni, lako se digne mini galerija.. Sve se može kada se hoće!

  9
  25

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke