• 7

Koja beogradska ulica ima penthaus od milion evra? Nude smarthome, terasu od 300 m2 i bazen na vrhu

Ovakve stanove izdvajaju velike staklene površine, kupatilo u svakoj sobi, najviši nivo opremljenosti

  • 7
Penthaus, Penthouse patio view Vancouver Canada Foto: Shutterstock

Šta je penthaus (eng. penthouse)? Ukratko, luksuzni stan koji se nalazi na poslednjem spratu neke stambene zgrade, i koji vlasniku osim uobičajenih prostorija nudi i mogućnost uživanja na krovu, sa dodatnim sadržajem. Naravno, ono što je njegova glavna prednost je pogled.

Taj tip nekretnine je sve popularniji i kod nas: svakako, najviše ih je u Beogradu, i obično se nalaze na top gradskim lokacijama poput Vračara, Zvezdare, Novog Beograda, centra prestonice, Dedinja, Senjaka.

Izdvajaju ih i velike staklene površine, kupatilo u svakoj sobi, i neretko se nalaze u zgradama sa tzv. smarthome sistemom, pri čemu uz svaki stan možete kupiti garažno mesto. Mogu biti na dva nivoa, ali i kada je reč o jednom nivou i manjoj kvadraturi - to ne znači da su manje otmeni i uređeni.

Recimo, Južni Bulevar i Lekino brdo su u poslednje vreme tražene lokacije, i tu ćete naći penthause od čak 300 m2 za skoro pola miliona evra.

Svaki ovakav stan uglavnom ima barem 100 kvadrata, a ovaj će vas posebno zapanjiti: nalazi se na Voždovcu, ima čak 640 kvadrata i košta 1.000.000 evra.

Samo terasa stana iz ulice Vojvode Stepe ima neverovatnih 300 kvadrata, i bazen, garniture, stolove za svakodnevno uživanje. U oglasu se navodi da je stan četvorostrano orijentisan, izuzetno svetao i osunčan, a ulaz je direktno iz lifta. Takođe, piše da je uknjižen kao 5 zasebnih stambenih jedinica.

U Americi, SAD i Kanadi, penthausi su na ceni decenijama, a posebno otkako je krenula popularizacija nebodera po kojima je posebno poznat Njujork. U Beogradu, luks penthause naći ćete i na Lionu, u Vojislava Ilića, na Crvenom krstu, maltene u svim atraktivnim delovima grada.

Video: Stan u Beogradu ili na Zlatiboru: Šta je isplativije i unosnije?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    16. avgust 2021 | 20:36

    Svaka roba ima svoga kupca,

  • Deda Đoka

    16. avgust 2021 | 21:52

    1.000.000:640=1.562; To nešto nije u redu. U Beogradu su cene mnogo više. Ako su ovo slike TOG stana onda je to neka teška prevara.

  • mama

    17. avgust 2021 | 09:40

    Kad sve to rokne dole opaaa

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>