• 24
 ≫ 

Da li biste dali 200.000 evra za 40 kvadrata? Evo gde se nalazi baš takav stan u Beogradu

 ≫ 

Cene nekretnina u prestonici divljaju već neko vreme, ali neke cifre su prilično otišle u drugu krajnost...

  • 24
Luksuzni stanovi

Foto: Shutterstock

Nije lako proceniti da li i koliko vredi neki stan, jer su prioriteti ljudi drugačiji. Neko ne može da zamisli život van centra grada, a neko bi radije pronašao utočište na obodu, u prirodi, mimo buke i gungule.

Ipak, možemo biti saglasni da neke nekretnine imaju tradicionalno visoku cenu, pre svega, zbog lokacije na kojoj se nalaze. Ma kako da su (ne)uređene, dobro će se kotirati, jer stan je lakše srediti nego odabrati "pogrešno" mesto stanovanja.

S druge strane, iskustvo agenata je pokazalo da građani vole centar Beograda, Dedinje, Novi Beograd, Vračar, i tu nema dileme. Takođe, vrlo je popularna Autokomanda. Ipak, srce grada ostaje najcenjenije.

Naime, trenutno je u ponudi nekretnina od prosečnih 40 kvadrata, koja se prodaje za više od 200.000 evra, tačnije, cena po kvadratu iznosi 5.300 evra. Podsećamo, optimalna cifra za ovaj deo grada je oko 3.000 evra po m2.

Šta, onda, ovaj stan čini posebnim?

 

Možda ništa više nego što je slučaj sa jeftinijom "konkurencijom" u komšiluku, ali ovde opet vidimo na snazi zakon ponude i potražnje. Jednostavno, tržište nekretnina je toliko u ekspanziji, da vlasnici mogu da formiraju cene po ličnom nahođenju, a da ponovo - nađu kupca.

Ipak, ne treba smetnuti s uma da je ova nekretnina po kvadraturi - idealna, sudeći po trendovima. To je trenutno najtraženija veličina stana: od 40 do 55 kvadrata. Takođe, lokacija je savršena - ulica oko Trga Republike, a reč je o renoviranoj starogradnji, kako se navodi u oglasu.

Beograd, Trg Republike

Beograd, Trg Republike / Foto: Nikola Tomić

Još jedna bitna stavka je spratnost. Ova nekretnina se nalazi na idealnom 2. spratu, od 4 u zgradi, tako da je to dodatni plus koji diktira veću cenu.

Dalje u oglasu piše: "Jednosoban i funkcionalan salonac koji se nalazi na prestižnoj lokaciji gradske opštine Stari grad, na par minuta hoda do Kalemegdana, a sa druge strane Terazija i ostalih atraktivnih mesta".

Zanimljivo je da se opis samog stana, broj prostorija, vreme u kom je podignuta zgrada i tome slično - nalaze tek pri dnu, što govori o tome koliko je potencijalnim kupcima važna lokacija. Vlasnik stana je to prepoznao i stavio u prvi plan. Pre svega, ovakve nekretnine vole stranci.

Video: Gradilište Vračar, snimak sa lica mesta: Koliko su naši neimari sigurni na gradilištima?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo

    26. oktobar 2021 | 08:50

    240 000e,kuća od 300 m2, 4ara placa, voda, struja, kanalizacija,letnja kuhinja, parno grejanje, kablovska, 7km od Trga republike, dnevna soba je ko taj stan od 200 000.

  • Tina93

    26. oktobar 2021 | 08:54

    Dala bih da imam te pare. Odakle nama 200.000€ za nas obicne "tigrove"...To je za ove "ekonomske tigrove" sto voze auta od 150.000€ pa na vise. Mi obicni tigrovi se ekonomski uvaljujemo u stambene kredite na 30 godina, pa lagano ako se dozivi da otplatis 😂😂😂😂😂😂

  • Bane

    26. oktobar 2021 | 08:39

    Samo ludaci zove u centru!! Kruzis 2 sata da nadjes parking pa teglis kese ko mazga

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>