• 19
 ≫ 

Srpski Menhetn nepobediv: Gužva, "načičkane" zgrade, nemoguće naći parking mesto, a cene samo rastu

 ≫ 

Ako želite da budete blizu gradu, Kalenić pijaci, ali i okolnim ulicama Vračara - a opet želite da uštedite prilikom kupovine stana - razmotrite ovaj kraj

  • 19
Beograd, panorama Foto: Marko Jovanović

Više puta smo pisali o tome da je Vračar poput njujorškog bisera - Menhetn, i to ne samo zbog urbanizacije, zabave, široke ponude, ulica pokrivenih krošnjama, ekskluzivnosti i modernih zgrada, već i zbog paprenih cena za stanovanje.

Ovaj deo prestonice nastavlja da dominira, tj. da biva najtraženiji. Neimar, Čubura, Kalenić i Krunski venac, samo su neki od popularnih delova Vračara, ali svakako treba istaći i Englezovac, Savinac, potom Pašino brdo, Cvetni trg, Crveni krst.

Oko Braničevske, Krunske, Nebojšine, ali Makenzijeve, odnosno Ulice Kralja Milana - tradicionalno je najveća "gužva", odnosno oduvek je prestiž živeti u njima. Zapravo, Krunska važi za jednu od najlepših, ali i najskupljih ulica u Beogradu.

Upravo tu se cene po kvadratu trenutno kreću na nivou od 2.300 do skoro 3.000 evra, prema podacima sa renomiranih domaćih sajtova za nekretnine, dok su u Nebojšinoj i Braničevskoj cene u rasponu od 2.500 do 2.800 evra.

Ako želite da budete blizu gradu, Kalenić pijaci, ali i okolnim ulicama Vračara - a opet želite da uštedite prilikom kupovine stana - možda je mudra odluka da tražite stan na Crvenom krstu. Tu su cene nešto niže, idu već od 1.600 evra.

Naravno, ponovo sve zavisi šta tražite: pozicioniranost, spratnost, zgrada za garažnim mestima, kvadratura, obezbeđenje itd.

Cena po kvadratu za Pašino brdo je do 2.200 evra, dok su cene ubedljivo najveće oko Hrama Svetog Save. Konkretno u Mačvanskoj ulici cifre idu od 2.450 do čak 3.100 evra.

Kvadrat na Vračaru odavno vredi iznad 2.000 evra Foto: Telegraf

Ako tražite garsonjere i generalno manji stan, njih ćete najpre pronaći u Njegoševoj, gde je prosečna cena po kvadratu oko 2.400/2.500 evra.

U ovom delu grada su, takođe, veoma tražene garaže za parkiranje, jer je opšte poznato koliko problem predstavlja ta stavka. U tom slučaju, cene izdavanja su od 100 do 200 evra, a za prodaju do čak 20.000 evra, pa i više.

Video: Stan u Beogradu ili na Zlatiboru: Šta je isplativije i unosnije?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alex

    4. novembar 2021 | 08:25

    Ima neuporedivo boljih lokacija.

  • DARKO 100%

    4. novembar 2021 | 08:57

    Kakva je to magla u pozadini i smog,nista se nevidi,bitno je reci ja sam Beogradjanin ,prava gospoda nigde u svetu nikad ne stanuju u centru svi su izmaknuti na pola sata,sat autom od grada

  • Nikola

    4. novembar 2021 | 09:20

    Dzabe da mi daju nikad tamo ne bih ziveo! Uzas

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>