• 2

Ovaj raj na zemlji nalazi se baš u Srbiji: Top 7 luksuznih vikendica koje možete iznajmiti

Bez obzira na senzibilitet ili "dubinu džepa", maltene svi vole boravak i relaksaciju u prirodi. Naša zemlja bogata je prelepim predelima, ali i velelepnim imanjima i vilama

  • 2
Lux kuća luksuzna kuća Foto: Shutterstock

Ukoliko želite da provedete odmor ili produženi vikend u prirodi sa prijateljima ili kolegama, ovih sedam vikendica su izbor sa kojim sigurno nećete pogrešiti.

Hibridni rad u prirodi i potražnja za vikendicama doživeli su svoj istorijski vrhunac, što je malo ko mogao da predvidi. Vanredne okolnosti, prouzrokovane koronom i mogućnost rada na daljinu, probudili su želju u gotovo svima - za begom iz grada.

Najviše se traže vikendice u blizini Beograda ili Novog Sada, ali i vikendice na planinama, kao što su Kopaonik, Kosmaj, Avala, Zlatibor, Divčibare, Jahorina ili Zlatar, piše Gradnja.rs.

Ukusi su različiti, to je sigurno. Neko više voli tradicionalni dizajn i etno stil, dok drugi preferiraju moderni dizajn, ravan krov i velike prozore. Podsećamo vas i na našu priču o tome kako nastaju kvalitetne, a povoljne kuće u koje se možete useliti već kroz 10 dana od "sklapanja posla".

Ali, bez obzira na senzibilitet ili "dubinu džepa", maltene svi vole boravak i relaksaciju u prirodi. Sve su popularnije luksuzne kuće koje se izdaju firmama za zabave i team building okupljanja, ili u privatne svrhe, za žurke, venčanja, krštenja.

Bilo da želite da provedete 2-3 dana u prirodi sa porodicom, prijateljima ili kolegama sa posla, ili planirate da napravite nezaboravnu žurku daleko iz grada, ovo je dobar izbor: TOP 7 luksuznih vikendica koje možete iznajmiti na dan.

Kada vidite kako izgledaju zapitaćete se: Da li ovo zaista postoji u Srbiji?

1. U Bariču se nalazi Rinari Spa House, kuća udaljena na 30 minuta vožnje od Beograda. Pored nezaboravnog pogleda, ova vikendica pruža i brojne wellnes sadržaje. Osim prijatnog boravka i opuštanja, možete uživati u sauni ili hidro-masažnoj kadi koja se nalazi na terasi.

Cena: od 120 evra/noć.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Rinari Spa House (@rinarispahouse)

2. Izdvaja se i 22:22 House je u Čeneju (Novi Sad). U pitanju je bogato opremljeno imanje od više od 3.500 m2, dok sama kuća ima 400 kvadrata. Ušuškana u zelenilu i ambijentu vojvođanskih salaša, stvorena je da vam pruži pravi odmor i potpunu izolaciju.

Imanje krasi prostrano dvorište, otvoreni bazen, više pomoćnih objekata, kuća na sprat, i moderno opremljene sobe – od koji je 6 spavaćih. Kao takva, ova vila sa bazenom gostima pruža užitak i potpunu privatnost bilo da organizujete venčanje, team building, rođendan ili devojačko veče.

Cena: na upit.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by 22:22 House (@22.22house)

3. Riverside Pool Vila je u Sremskim Karlovcima, smeštena u potpunoj privatnosti karlovačkih vinograda, nadomak Novog Sada, sa pogledom na Dunav i fruškogorske brežuljke.

Dvorišni deo objekta se sastoji od otvorenog i zatvorenog dela. Open Space koncept dnevne sobe sa 90 m2, spojen sa otvorenom (ali natkrivenom) terasom od dodatnih 90 m2, pruža vam mogućnost organizacije različitih događaja u potpunoj privatnosti.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by KUĆA NA DAN (@riverside_pool_villa)

Obezbeđen je i prateći parking za 20 vozila, koji je stalno pod video nadzorom. Objkat ima 4 spavaće sobe i 2 kupatila, a tako je opremljen i organizovan da istovremeno može prenoćiti 14 osoba.

Cena: od 500 evra/noć.

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by KUĆA NA DAN (@riverside_pool_villa)

4. Još jedna luksuzna vila svoje mesto je pronašla okolo Novog Sada, tačnije na 10 minuta udaljenosti od centra, a nosi naziv Casa Dolce Vita. Nalazi se preko Mosta slobode, u novosađanskom predgrađu Alibegovac. Namenski je pravljena za dečije rođendane, devojačke večeri, proslave na otvorenom, moderna venčanja i team building aktivnosti.

Kao takva, Casa Dolce Vita idealno je mesto za proslave do 50 ljudi na otvorenom. Plac se prostire na 1.200 kvadrata, dok sama kuća ima neto površinu od 120 m2. Kuća ima tri spavaće sobe sa tri bračna kreveta, dva preklopna kreveta i jednom dečijom kolevkom. Obezbeđen je i parking za 10 vozila.

Takođe, vila ima otvoreni bazen i hidro-masažnu kadu, dečije igralište i Fire Pit sa 16 sedećih mesta, roštilj sa letnjom kuhinjom, ali i letnji šank pogodan za barmene.

Cena: na upit.

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by 🏡kuće na dan🏡 (@vikendica_na_dan)

5. Dolazimo i do jedne popularne planine, a to je Zlatibor. Tu se krije vila Zlatibor Luxury Cabin, koju krase elementi tradicionalne arhitekture, odnosno materijali kao što su kamen, drvo, crep.

Poseduje 4 spavaće sobe sa sopstvenim kupatilom, kao i dva dnevna boravka, dve kuhinje, tri terase – od kojih je jedna sa otvorenim bazenom. Takođe, korisnicima za relaksaciju na raspolaganju je i sauna. Kao takva, ova luksuzno opremljena vikendica idealna je za duži boravak većeg broja ljudi.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by ZlatiborLuxuryCabin (@zlatiborluxurycabin)

Cena: od 550 evra/noć.

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by ZlatiborLuxuryCabin (@zlatiborluxurycabin)

6. Wooden Valley Zlatibor Resort je vila smeštena u delu Rudine, na Zlatiboru. Ovo naselje od brvnara u potpunosti je sagrađeno i opremljeno u etno stilu, a po ugledu na tradicionalnu planinsku arhitekturu. Za izgradnju kuća korišćena su drvena brvna pravilnog i nepravilnog oblika, čije vešto uklapanje naselju daje prepoznatljivi šarm. Naročito su atraktivni detalji u enterijeru.

Iako su tradicionalno oblikovane, ove vikendice su savremeno opremljene. Sve smeštajne jedinice poseduju kuhinju, kupatilo i terasu, ali i popločano dvorište sa pogledom na terasu. Ski centar Tornik udaljen je 9 km.

Cena: od 100 evra/noć.

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by WoodenValleyZlatiborResort (@wooden_valley_zlatibor_resort)

7. ZlatAir Black je vila locirana u jednom od najlepših delova planine Zlatar, a u pitanju je naselje Babića. Oko naselja, u krugu od 200-300 metara, nalaze se restorani sa uslugom dostave hrane, a svaka jedinica ima svoju kuhinju i opremu za roštiljanje.

Takođe, kućica u prizemlju raspolaže kupatilom sa velikim tušem, komfornim dnevnim boravkom sa otvorenom kuhinjom i spavaćom sobom sa dva single-kreveta.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Zlatar "ZlatAir Chalets" (@zlatair.chalets)

U potkrovlju je smeštena galerijska spavaća soba sa bračnim krevetom. Tu su i prostrana terasa, kao i veliki panoramski prozor sa spektakularnim pogledom na četinarsku šumu.

Cena: na upit.

Video: Platiš 1.000 evra da doručkuješ u đakuziju sa pogledom na Alpe: Dezert u društvu lama

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    26. februar 2022 | 09:13

    Zna se za koga je ovo,za kriminalce i "biznismene",da ne kazem politicare...

  • Sofija

    26. februar 2022 | 12:45

    Kucica_omorika na jezeru, raj na zemlji.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>