• 16

Paprene kirije: Za stan na Miljakovcu kažu "mogu da vam spustim cenu na 280 evra"

Da, i na periferiji cene izdavanja više nisu ono što su bile do pre svega nekoliko meseci

  • 16
stan Foto: Freepik

Tačno je da je mnogo toga poskupelo, ali neke povećane cene nas svakako više pogađaju od nekih drugih: takav je slučaj sa kirijom, računima, hranom.

Građani se u poslednje vreme, u kontekstu samog stanovanja, prvenstveno žale na sve veće cene izdavanja stanova, kao i na nemogućnost da pronađu - kako kažu - "solidan stan po fer ceni".

- Ili izdaju garaže koje "skockaju" i budu okej za život, ali krene buđ na zidovima, ili su cene otišle u nebesa - kažu nam.

Stoga su mnogi mladi ljudi primorani da u poznim dvadesetim, kada više ne studiraju, već rade, i dalje iznajmljuju stan sa cimerima jer ne mogu sami da plaćaju. U drugom slučaju, ostaju da žive s roditeljima.

- Dok platim kiriju i račune, ode mi pola plate. Onda treba da se snađem s ostatkom, da kupim hranu za taj mesec, i sve ostalo. Pritom, tražim prosečan stan, nikakav luksuz - napominje jedna Beograđanka.

Takođe, iskustvo jedne mlade žene koja traži stan na nižem spratu zbog kolica za bebu i boljeg funkcionisanja, govori da su cene takvih nekretnina na Miljakovcu drastično skočile.

- Gazda nam je tražio 300 evra za stan, a onda je rekao da može "eventualno da nam spusti na 280 evra", što je svakako previše, ali nemamo kud - kaže nam ona.

Budući da su cene izdavanja stanova na periferiji toliko skočile, pitanje je šta tek možemo očekivati od stanova u užem i širem centru, posebno ako je reč o garsonjerima i manjim jedinicama, na 2. ili 3. spratu.

Vremenom, mnogi vlasnici stanovi su shvatili da im izdavanje može biti dobar i unosan biznis, bilo da je reč o kratkoročnom ili dugoročnom izdavanju. Kakva su vaša iskustva?

Video: Ovo je dokument koji vam je potreban za subvencije za stan

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sara

    7. mart 2022 | 09:39

    Vise se isplati placanje rate stambenog kredita, nego kirije.

  • ISTINA

    7. mart 2022 | 10:33

    Pa sedite onda tamo odakle ste

  • Ja

    7. mart 2022 | 10:11

    Najbolje bi bilo kad bi vlasnici stanova bili Crveni Krst i besplatno ih izdavali u zakup.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>