• 1

Gramofon i Bitlsi, a sve to u kući Džordža Harisona: Fan kupio nekretninu, pa stavio na Airbnb

U ovoj kući možete prenoćiti, a cena je ili zaista mala ili "prava sitnica", zavisno od toga koliki ste fan popularnog benda

  • 1
George Harrison, Džordž Harison, kuća iz detinjstva postaje Airbnb Foto: Courtesy of Airbnb/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Engleski muzičar Džordž Harison, koji je preminuo pre 21 godinu, definitivno je obeležio jedno vreme, kao umetnik i zvezda kultnih Bitlsa.

Sa više od 1,6 milijardi prodatih singlova i 177 miliona albuma - prodatih samo u Sjedinjenim Državama, jasno je koliku "armiju" obožavalaca Bitlsi imaju.

Međutim, verovatno bi manji broj ljudi potrošio stotine hiljada dolara da proslave muzičke stilove Lenona, Makartnija, Harisona i Stara, piše smh.com.au.

Ali, to je upravo ono što je jedan Amerikanac otišao i uradio - izgubivši 300.000 dolara, samo kako bi kupio veliki deo istorije Bitlsa.

On je, naime, kupio za sebe Harisonovu kuću iz detinjstva, smeštenu u Liverpudlijanu.

Lambert je za kuću licitirao na aukciji. U razgovoru za Njujork post, rekao je da je više nego iznenađen što je pobedio.

- Kada sam shvatio da sam pobednik, bilo je to prilično šokantno. Zaista sam počeo da razmišljam šta ću da radim sa imovinom. Ja nisam bogata osoba. Nije da idem okolo i kupujem nekretnine. Ja sam obožavalac Bitlsa, da, ali sam veliki obožavatelj Džordža Harisona - rekao je ovaj fan.

I, umesto da se preseli u Liverpul da provede neko vreme u nekadašnjoj kući svog idola, Lambert je pretvorio imanje u nešto posebno: oazu za druge fanove, koji je mogu bukirati preko Airbnb-a.

Smeštena u Ulici Upton Green, kuća ima tri spavaće sobe i jedno kupatilo, a imala je samo tri vlasnika pre Lamberta i ostala je uglavnom ista kao kada je Harison živeo u njoj. Prema Airbnb listi, posetioci mogu da prenoće u Harisonovoj staroj spavaćoj sobi, koja je, inače, prvo mesto gde je muzičar čuo sebe i muziku Bitlsa na radiju.

Ljubitelji ovog benda takođe mogu da slušaju sve najbolje albume na "retro" plejeru, odnosno gramofonu, u istoj prostoriji gde su Džordž, Pol i Džon puštali muziku u svojim ranim godinama.

Koliko je noćenje u ovoj kući, jeste pitanje koje verovatno sve zanima. Odgovor je: između 250 i 500 dolara.

Video: Zavirite u unutrašnjost prvih 3D kuća koje su spremne za useljenje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>