• 8
 ≫ 

Šta znači kada prodavac napiše "retko u ponudi"? Da li to opravdava cenu: 160.000€ za omanji stan

 ≫ 

U oglasu piše da je nekretnina moderna, sa nesvakidašnjim rasporedom, te da je "izuzetna i kao investicija"

  • 8
Stan kupovina ključevi od stana kuća kuće Foto: Shutterstock

Da su cene stambenih kvadrata u Beogradu dostigle rekordne nivoe - više nije tajna.

Promet na tržištu nepokretnosti u Srbiji je u prvom tromesečju 2022. porastao za 23,1 posto, što je značajan skok. Kvadrat u kvartu Beograd na vodi vredi ubedljivo najviše, 9.115 evra, ali to ne znači da ostale lokacije stagniraju.

I dok se jedinica od nekih 15 kvadrata, na Novom Beogradu, ovih dana prodaje za 45.000 evra, našli smo i stan od 58 kvadrata čija je cena 162.400 evra.

Drugim rečima, cena po kvadratu je 2.800, a u oglasu se pominje da je stan u blizini beogradske Arene. Zanimljivo je to da je cena dosta visoka, uprkos tome što je stan na poslednjem spratu zgrade - šestom.

Ipak, ovde je svakako glavnu ulogu "odigrala" lokacija, kao i činjenica da je zgrada relativno nova, iz 2010. godine. U pitanju je uknjižen (na 50 m2), dvosoban stan, a gradnja je, navodi se, "standardna".

Bulevar Arsenija Čarnojevića je jedna od najtraženijih ulica u ovom delu prestonice, sa prosečnom cenom po kvadratu od oko 2.000 evra (malo iznad).

"Retko u ponudi"

"Prodajemo luksuzan stan apartmanskog tipa na jednoj od najatraktivnijih lokacija na Novom Beogradu, u blizini Arene, u kvalitenoj Energoprojektovoj zgradi iz 2010. godine. Stan je kompletno renoviran i prodaje se namešten, sa vrhunskim ugradnim plakarima i kuhinjom opremljenom svim uređajima", piše u oglasu.

Dodaje se da je nekretnina moderna, te da ima nesvakidašnji raspored, sa spavaćom sobom na gornjem nivou stana. Prednost je i lođa "sa pogledom na mirnu ulicu, bez buke".

Prodavac stana je dalje naveo i da je ovaj novobeogradski stan "idealan kako za život manje porodice, tako i za izdavanje". Osim toga, posebno se navodi da je stan ove površine i strukture na pomenutoj lokaciji - veoma retko u ponudi, te da je "izuzetan i kao investicija".

Video: Zavirite u unutrašnjost prvih 3D kuća koje su spremne za useljenje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JO

    1. maj 2022 | 10:01

    Extra lokacija. Nigde parkinga, Automobili zuje 24 h autoputem. Kiseonik u smogu samo u tragovima. Kad se nešto dešava u Areni zapišan ulaz 100 %.

  • Boban

    1. maj 2022 | 09:55

    Ja ne vidim šta je tu sramno. Svaka roba ima svog kupca. Ja taj stan ne mogu kupiti da živim još sto godina, ali neko ima para i može to sebi priuštiti. Možda je neko na sraman način došao do tog novca, ali ima i neko ko je taj novac pošteno zaradio. Mnogi rade godinama u inostranstvu i žele starost provesti baš tu. Nije na prodavcu da se bavi istragom o poreklu novca. On traži toliko, pa ko voli nek izvoli.

  • Sasa

    1. maj 2022 | 13:58

    To znaci da covek nije normalan.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>