• 0

Oduzeto 100 vikendica na Brezovici: Sumnja se na ilegalnu gradnju

U dosadašnjim akcijama u slučaju "Brezovica" uhapšeno je više od 30 osoba

  • 0
Vikendica sneg, zimovanje, zimska kuća, planina odmor idila Foto: Pixabay

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu pokrenulo je akciju privremenog oduzimanja oko 100 vikendica na Brezovici, zbog sumnje da su izgrađene suprotno Zakonu o Nacionalnom parku "Šar-planina" i Prostornom planu Nacionalnog parka usvojenom u tzv. kosovskoj skupštini.

Po nalogu tužioca, privremeno je oduzeto oko 100 građevinskih objekata koje su, prema navodima tužilaštva, okrivljeni u ovom predmetu izgradili "zloupotrebom službene dužnosti, izdavanjem građevinskih dozvola mimo propisa i zakona koji regulišu Nacionalni park Šar-planina, primanjem mita, davanjem mita".

Time su, navodi tužilaštvo, "degradirali životnu sredinu na ovom području". Akcija policije i tužilaštva na Brezovici zbog ilegalne gradnje traje od decembra prošle godine, piše RTS.

U dosadašnjim akcijama u slučaju "Brezovica" uhapšeno je više od 30 osoba, među kojima je i nekadašnji predsednik Opštine Štrpce, Bratislav Nikolić.

Video: Vlada Srbije finansira 80 odsto puta: Počela gradnja deonice auto-puta Bijeljina-Rača

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>