• 68
 ≫ 

Povećali mi kiriju sa 180 evra na 400, kažu - sve je skupo, došli Rusi: Beograđanin pobesneo, mora da se iseli

 ≫ 

Kako je objasnio, stan iz kog mora da izađe ne vredi ni 200 evra

  • 68
Izdavanje stanova stana rentiranje, novac dinari

Foto: Shutterstock

Jedan Beograđanin odlučio je da podeli "svoju muku" u Fejsbuk grupi Izdavanje stanova - Beograd, nakon što je shvatio da mora da traži novi stan zbog "nerealnog apetita" vlasnika nekretnine u kojoj trenutno živi.

Kako je objasnio, stan je do skoro plaćao 180 evra, a sada mu stanodavci traže više nego duplo od tog iznosa.

- Povećana mi je kirija od 180 evra na 400 evra zbog, eto, kako su oni rekli: "sve je poskupelo, vidite da je mleko toliko, da su računi toliki i Rusi nam došli". Treba da vas je sve takve sramota! Nije me briga kome dajete stanove, ali da zbog ovakvog bezobrazluka moram da izađem iz stana koji je "2 sa 2", koji ne vredi ni 200, a kamoli 400 evra - napisao je momak, a zatim se obratio svim stanodavcima:

- Ali, alo ljudi, pa da li vi imate ljudskosti uopšte, oboleli ste od tih para, razmislite da neko ima decu! Žao mi je što niko ne reaguje na ovakve stvari i što ne kontroliše, sramota je velika... Izvinjavam se zbog ovoga, nepotrebni su možda ovakvi komentari, ali jednostavno sam imao veliku potrebu da kažem sve ovo.

Upravo, o zaštiti stanara i nerealnom cenu podizanja kirije Telegraf Biznis razgovarao je i sa stručnjacima, a ovo su njihovi saveti kako da se zaštite.

Da mladić nije usamljen slučaj, govori niz ostavljenih komentara. Izdvajamo one koji najbolje opisuju situaciju u kojoj se trenutno nalaze građani koji nemaju svoj krov nad glavom.

- Nama je bila kirija 270 evra, pa je prvo povećana na 350 evra. Sada je 500 evra i to kao povlašćena cena jer smo u stanu godinama. A ako odemo izdaće ga za 680 evra. Dvosoban stan, sa nameštajem starim minimum 30 godina. Još u prizemlju. Jedini bonus je lokacija, ali je stan generalno loš. Nemam ideju kako će se ovo završiti - napisala je jedna devojka.

- I treba da se priča o ovome. I svakog od tih alavih stanodavaca bih prijavila, pa neka bar plaćaju porez na stanare. Nego kao i svemu,doćiće kraj i ratu, pa će onda ti isti stanodavci moliti da im neko bude u stanu da bi bar plaćao troškove... Živi bili pa videli - pridodala je druga.

Ipak, iako retki, postoje i oni stanodavci koji odelevaju trendu "ratnog profiterstva". U prilog tome govori jedan od komentara:

- Ja sam izašla iz stana gde su fantastične gazde, iako svi dižu cene - oni nisu, vratili su depozit, normalni ljudi. Tako da nisu svi poleteli za parama. Ja se izvinjavam, ali sam morala da pohvalim tu porodicu.

Takođe, juče smo pisali o oglasu jednog Rusa koji traži stan u Beogradu, a izazvao je lavinu komentara zbog uslova koje traži.

Video: Ovo su cene izdavanja najtraženih stanova u Beogradu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojsa

    10. novembar 2022 | 13:19

    E pa gospodo hocete da zivite u Beograd. Ako vam velika kirija vratite se u selo

  • Miša

    10. novembar 2022 | 13:22

    Ako mogu neka izdaju, ali čisto sumnjam. Nema toliko Rusa, ali mediji moraju o nečemu pisati. Ne mora se živeti u centru Beograda. Ja i da mogu ne bih. Biraš u Borči, Kaluđerici ili još bolje u Pančevu stan za 200€ otvorite oglase i proverite. I te početne cene koje vidite nisu fiksne. I smorili ste sa ovom temom više.

  • Podstanar

    10. novembar 2022 | 13:16

    Zasto bi se ljutio na stanodavca,njegov stan njegova pravila. Problem je sto vecina ljudi ceka da nesto dobiju,da im neko da. Ako sam pravio decu,onda i preuzimam odgovornost za njih. A ne da javno kukam kakav sam gubitnik. Ono kada radis poslove-(legalne) koje niko ne bi, samo da imas para za porodicu. I ona cuvena recenica : I ovo ce proci. Dodao bih: i taj stan ce doci 🙂

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>