• 0
 ≫ 

Ovo su najbolji novi hoteli na svetu, od italijanskog manastira do tvrđave sa mračnom istorijom u Crnoj Gori

 ≫ 

Objavljena je najnovija lista hotela iz serije Kolekcija dizajnerskih hotela

  • 0
Najbolje dizajnirani hoteli 2022 Printskrin: YouTube/eDD Mixxx/SUMBA ISLAND/Santorini Dave/196+ events

Boravak u hotelu nikad nije izgledao tako dobro. Objavljena je najnovija lista hotela iz serije Kolekcija dizajnerskih hotela, sa jedinstvenim nekretninama širom sveta, prenosi Dejli mejl.

Reč je ili o novim ili o renoviranim objektima, koji uključuju tvrđavu-ostrvo u Crnoj Gori, kancelarijsku zgradu pretvorenu u hotel u Maleziji, italijanski hotel koji je bio manastri u 12. veku ili hotela na Mikonosu kome je grčko Ministarstvo kulture dalo zaštićeni status.

"La maizon palmijer", Abidžan, Obala Slonovače

Smatra se prvim butik hotelom ikada u Abidžanu, reč je o "oazi savremenog dizajna sa vintidž detaljima", navodi se. U srcu 74-krevetnog hotela, koji se sastoji od devet niskih građevina je bazen. Gosti šetaju pod 200 različitih vrsta palmi. Sobe su tople i žele vam dobrodošlicu sa ogromnom prozorima koji gledaju u baštu, tekstilne detalje radio je senegalski dizajner, a sobe su opremljene i tepisima u crvenoj ili zelenoj boji.

"Vilmina", Berlin, Nemačka 

Nekada sudnica i ženski zatvor, ovaj neverovatni hotel u delu Berlina Šarlotenberg, nudi jedinstveni doživljaj.

Istorijska zgrada od crvene cigle gde se nekad odlučivalo o mračnoj sudbini njenih stanara transformisana je u svetli, skriveni hotel. Kroz hotel ostavljene su originalne cigle, staklo i gdožđurija da podsećaju na njenu originalnu funkciju, uključujući i rešetke na gornjim delovima prozora. Gosti mogu da otkriju i tajne bašte hotela i neverovatnu svetlosnu instalaciju u zajedničkom prostoru.

"Hotel hotel", Lisabon, Portugal

Ljubitelji umetnosti biće u svom elementu u ovom hotelu u Lisabonu jer lokalni umetnici stoje iza dizajna enterijera, a dekor je inspirisan "bojama, zaigranošću i svetlošću Portugala". Gurmani će takođe biti zaljubljeni u njega. Hotelski restoran "Životinja", služi "divlju i inventivnu kuhinju". Voleće ga i ljubitelji joge i meditacije, jer prostor namenjen njima ima projekciju od 360 stepeni i zvuk koji će gostima upotpuniti doživljaj.

"Mikonos Teoksenia", Mikonos, Grčka

Kada je sagrađen šezdesetih godina, to je bio prvi hotel sa pet zvezdica na Mikonosu. Postmodernistički arhitekta Aris Konstantinidis stoji iza njegovog izgleda, a ministarstvo kulture pobrinulo se da dobije status zaštićenog dobra. Sada hotel još i više zapada za oko uahvaljujući velikoj restauraciji. Ima 37 elegantnih spavaćih soba, osam deluks apartmana i četiri apartmana sa zasebnim bazenima.

"Hotelito baj Musa", Gerero, Meksiko

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by MUSA (@findmusa)

Predviđen za otvaranje u januaru ove godine, hotel je izgrađen preko 67 hektara "sirovog, neukroćenog pejzaža" kraj Pacifičkog okeana. Gostima će biti omogućeno da "rade, žive i surfuju" tokom boravka, ali i da se bave umetnošću, keramikom, da uživaju u velnes programu.

"Das Ahental", Grasau, Nemačka

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Das Achental Resort (@dasachental)

Bavarski hotel je smešten između Čimgau Alpa i jezer Čimzi. Pedesetih, hotel je bio konjički centar, da bi osamdesetih bio pretvoren u sportski hotel. Posle renoviranja, postao je jedan od najluksuznijih hotela u Nemačkoj. Gosti mogu da uživaju u restoranu koji ima dve zvezdice šefa Edipa Sigla.

"Parkhotel Mondšajn", Bolzano, Italija

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Parkhotel Mondschein Bolzano (@parkhotelmondschein)

Hotel je mešavina stilova, izgrađen u 14. veku, a nadogradnja iz 1890. godine urađena je u belepok stilu. Restoran "In vjađo" s Mišelinovim zvezdicama goste vodi na kulinarsko putovanje. Neka jela su inspirisana Alpima, a druga zemljama širom sveta. U srcu hotela postoji bazen, bar i park ispunjen drvećem.

"Kap karozo" Sumba, Indonezija

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Cap Karoso Sumba (@cap_karoso)

Hotel koji čine modernističke vile leži na divljoj strani ostrva Simba, okružen kilometrima divljih plaža i nekoliko raštrkanih, tradicionalnih sela. Vile imaju i svoja pristaništa, bašte i bazene. Hotel poseduje i organsku baštu.

"Nu Santorini", Santorini, Grčka

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Waterstone (@waterstone_collection)

Plaže Santorinija inspirisale su paletu boja ovog neverovatnog hotela, koji deluje kao oaza na sopstvenom ostrvu veličanstvenosti. Hotel ima 121 sobu i apartman u objektima koji su preplavljeni vegtacijom. Hotel je izgrađen sa kežual elegancijom, ne preteranim luksuzom.

"Vokabolo moskateli", Umbrija, Italija

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Boutique Hotel & Restaurant (@vocabolo_moscatelli)

U srcu ovog hotela je oživljeni manastir iz 12. veka, sa mekanim drvenim podovima, kamenim kaminima i visokim plafonima. U crkvi iz 19. veka su uvek postavljene svetlosne instalacije, a ona je i domaćin plesnim zabavama.

"Luma hotel", Kota Kinabalu, Malezija

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by The LUMA Hotel (@thelumahotel)

Nekada zgrada sa kancelarijama, ovaj objekat u državi Sabah je transformisan u butik hotel sa 115 soba.

"Ora", Priorat, Španija

Hotel se nalazi u katalonskom selu Toroha del Priorat, u vinskom regionu. Hotel je idealno mesto za ljubitelje vina, čak je i sapun sa vinskom temom, napravljen je od semenki lokalnog grožđa.

Mamula, Kotor, Crna Gora

Hotel je smešten u tvrđavi iz 19. veka na ostrvu u zalivu Kotor. Tvrđava, koju je izgradio austrougarski general Lazar Mamula, ima mračnu istoriju. Tokom Drugog svetskog rata, okupirale su je italijanske snage i pretvorile u koncentracioni logor u kom je bilo zatvoreno više od 2.000 ljudi.

Nekadašnje logorske ćelije postale su luksuzne sobe, a logorski prostor adaptiran je u spa sadržaje, restorane i barove.

Video: U zemaljskom raju nalazi se hotel u kome niko ne sme da prespava

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>