• 2

Balkanski "kralj toalet papira" ulazi u novi posao: Planira rekonstrukciju hotela na Makarskoj rivijeri

Investitor je pre pandemije i brojnih peripetija sa lokalnom vlašću rekao da je projekat vredan oko 20 miliona evra

  • 2

"Balkanski kralj toalet papira", kako nazivaju hercegovačkog preduzetnika Petra Ćorluku, vlasnika fabrike toaletnog papira i higijenskih potrepština "Violeta", započeće konstrukciju hotela "Hrvatska".

Naime, Ćorluka je, podsredstvom svoje kompanije "Marea Alta", pre četiri godine kupio hotel na Makarskoj rivijeri od Ministarstva državne imovine za nešto više od 46 miliona kuna ili oko 6,1 milona evra.

Kako piše Slobodna Dalmacija, spomenuta kompanija je juče dobila građevinsku dozvolu za planirani projekat vezan uz hotel "Hrvatska", za koji je investitor pre pandemije i brojnih peripetija sa lokalnom vlašću, govorio da je vredan oko 20 miliona evra.

Navodno, Ćorluka je kupio i zemljište na Biloševcu od 30.000 kvadrata gde ima, ili je imao nameru da izgradi hotel sa pet zvezdica.

Naime, taj projekat stoji već sedam godina usled usklađivanja sa prostornim dokumentima, što je vlasnik "Violeta-e" ocenio kao nepotrebno otezanje.

Opet, kako navodi Slobodna Dalmacija, na putu se našla lokalna vlast i Ministarstvo prostornog uređenja. Kako pišu, "takav projekat ne može da se odobri jer nije predviđen ni planom na višem nivou, županijskom".

Video: Hotel u kome noć košta 5.000 evra, piće 150: Zavirite u dragulj jezera Komo za one sa dubljim čepom

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fredy

    12. januar 2023 | 11:35

    Nekupujem taj papir jer se topi u ruci, uvozni su malo skuplji a mnogo bolji.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>