• 0

Koliba na plaži koja je koštala 13.000 dolara, prodata za ludih 5 miliona: Fotografije govore zašto je posebna

Zapanjujuća cena za kućicu koja je toliko stara

  • 0

Vikendica sa dve spavaće sobe u jednoj od najtoplijih ulica Kvinslenda prodata je na aukciji nakon što se pojavila na tržištu prvi put posle pet decenija.

Smeštena u ulici Hastings u Nosa Hidsu, vikendica je prodata za 5,75 miliona dolara, što je prilična zarada u odnosu na 13.000 dolara plaćenih za nju 1972. U to vreme bila je samo drvena koliba.

Skromno zeleno prebivalište privuklo je sedam registrovanih ponuđača i 150 ljudi kada je u subotu u 11 sati ujutru palo pod čekić.

Agent za nekretnine Nik Hanter, kaže da je nadmetanje za vikendicu počelo sa 4,5 miliona dolara pre nego što je prodato viktorijanskim kupcima koji imaju velike planove da izgrade svoj dom iz snova.

„Bili su na telefonu, ali su posetili imanje i imali su zaista ogromne ideje o tome šta žele da rade“, rekao je Hanter.

Drvena vikendica od 122 kvadrata koja se trenutno nalazi u bloku izgrađena je 1972. godine i ima drvene podove, zatvorenu verandu sa pogledom na zaliv, francuska vrata koja se otvaraju na terasu, dve spavaće sobe, jedno kupatilo, kuhinju, vešeraj, dve ostave i nadstrešnicu.

Objekat se takođe vraća u rezervat Nacionalnog parka Noosa i nalazi se samo „206 koraka“ do ulice Hejstings i glavne plaže.

U oglasu je još pisalo da je lokacija „bez premca“.

Nekretnina je privukla interesovanje lokalnih i međunarodnih kupaca, a Hanter je dodao da su mnogi u masi lokalnog stanovništva željni da vide kako će se lokalno tržište ponašati u novoj godini.

Vikendica je prodata kao deo imanja dr Harolda „Pola“ Spira, koji je preminuo u junu prošle godine. Hanter ističe da je prodaja bila gorko-slatko iskustvo za porodicu, koja je uživala u imanju u proteklih 50 godina.

Video: Renata je od trošnog stana za 3.500€ napravila funkcionalan dom: Većinu nameštaja našla na ulici

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>