• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vila u Puli s kadom kao štikla, i kuća u Ulcinju s pogledom koji oduzima dah: Gde biste pobegli za ovaj vikend

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jedna košta 118 evra za noć, međutim, druga je drastično skuplja

  • 1

Svetski lider za rezervaciju smeštaja, Airbnb briljira na tržištu. Ova kompanija je 2020, u jeku korone, bila prinuđena da otpusti 25% svog osoblja pošto je pandemija zaustavila putovanja. Tri godine kasnije, Airbnb je prijavio svoju prvu punu profitabilnu godinu 8,4 milijarde dolara godišnjeg prihoda.

To je 75% više nego što je postigao u godini koja je prethodila pandemiji, a to je 2019.

Nije ni čudo, smeštaj koji nude na platformi nekada se kosi sa granicom nemogućeg. Imaju čak tzv. "nevidljive kuće". Takođe, vatreni fanovi kultnog serijala Gospodar prstenova (Lord Of The Rings), sada - putem Airbnb-a - mogu da iskuse kako izgleda prenoćiti u autentičnoj hobitskoj kućici.

Nama su zapale za oko dve kuće koje se trenutno nude na platformi a relativno su blizu. Obe su u dve komšijske zemlje. Ukoliko, primera radi, planirate da ovaj vikend provedete van zemlje, idealne su za nekoliko dana.

Doduše, nisu za svačiji džep. Vila Tina u Puli košta 594 dolara za noć. Pogodna je za 10 gostiju, ima 5 soba, kao i četriri kupatila. Privlači pogled njena ekstravagantna, neobična arhitektonska građa sa zatamnjenim staklenim površinama. U prizemlju se nalazi sunčan, prostran dnevni boravak sa kuhinjom, spavaćom sobom i kupatilom, kao i velika terasa (pogled na more) sa roštiljem i bazenom.

Objekat je u potpunosti klimatizovan.

Druga kuća za najam nalazi se u Crnoj Gori, u Ulcinju, a domaćini su je opisali kao kuću s pogledom koji oduzima dah. Zapravo, više zbog drvenarije podeća na modernu kolibu, nego na vilu.

Noć u ovom smeštaju uzeće vam iz novčanika 118 dolara.

Kuća Mare se nalazi 3 km od centra Ulcinja. Najbliža plaža je zaliv Valdanos. Kuća je okružena stablima maslina starim oko 1.000 godina.

Nalazi se na 300 metara od glavne saobraćajnice, što ga čini posebnim jer vam pruža mir i tišinu, čineći vaš odmor iz grada još boljim iskustvom. Ima dva kupatila i tri sobe.

Video: Zatvor jeftiniji od stana u Beogradu i prodaje se

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    18. februar 2023 | 23:31

    Ja bi pobegao u podrum. Pošto čekam sve moguće elemenatarne nepogode,i bolescine,ili neko da me upuca.posto su nam samo to vesti

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>