• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Napravio je sam mini kuću od transportnih kontejnera: Za dva meseca je okvirio i pretvorio u dom iz snova

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fabijan Lou se preselio na Novi Zeland iz Singapura pre više od dve decenije. Sagradio je svoju malu kuću iz snova u dolinama Oklanda

  • 0
Moderna kuća, vikendica Foto: Tanjug/AP

Fabijan Lou je odrastao na ostrvu kraj Singapura. Danas živi u maloj kući u dolinama Novog Zelanda. Njegova kuća je opremljena luksuzom kao što je kuhinja koja izlazina popločano dvorište.

Ovaj 43-godišnji kouč mentalnog zdravlja rođen je u Singapuru i preselio se na Novi Zeland sa 15 godina da bi pohađao internat.

Pre nego što je radio u oblasti mentalnog zdravlja, Lou je bio arhitekta. Diplomirao je pejzažnu arhitekturu na Univerzitetu Linkoln 2004. godine i magistrirao urbanistički dizajn.

Lov je sanjao da dizajnira malu kuću nakon što je pogledao nekoliko video zapisa sa YT. Počeo je da radi na kući u julu 2020.

„Kada sam u školi učio o kontejnerskim kućama, pomislio sam da je to nov način života“, rekao je on, dodajući da „nije ljubitelj velikih prostora“ i da više voli da „živi jednostavno“.

Lov živi u dolinama Oklanda, najvećeg grada na Novom Zelandu. Izgled može da vara - dok je njegova kuća okružena bujnim, prirodnim pejzažima, udaljena je samo 10 minuta vožnje od grada.

Lokacija olakšava Lou da putuje u grad, gde radi kao savetnik.

Lou je rekao da je potrošio oko 222.000 novozelandskih dolara, ili 137.000 dolara, za terasu i okvir kuće. Još oko 190.000 na školjku, a oko 30.000 na terasu.

Unajmio je Šeja Bodingtona, građevinara sa Novog Zelanda, a bilo je potrebno samo dva meseca da se se okvir kuće završi.

"Pitao sam da li može da napravi školjku otpornu na vremenske uslove, a onda sam uradio ostalo“, rekao je Lou i dodao da je sam dizajnirao arhitekturu i enterijer kuće.

„Mislio sam da je pravo vreme da iskoristim svoju diplomu“, nastavio je, misleći na svoje univerzitetsko obrazovanje iz arhitekture.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>