• 10
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Prodam stan u Senti i kupim 3 kvadrata u Jakovu": U selu kraj Beograda kvadrat prešišao 1.500 evra

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Po rastu vrednosti nekretnina, odmah iza Beograda su Novi Sad i Kragujevac

  • 10
stanovi novogradnja Jakovo panorama Foto-kolaž: Shutterstock

Cene nekretnina neprestano rastu i sada je već jasno da povratka na staro - nema. A kada kažemo "staro", mislimo na period pre pandemije.

U samom centru Beograda i zoniranim delovima prestonice, cifre već uveliko prevazilaze 3.000, 4.000 evra i više, a situacija se "zaoštrava" i na periferiji, pa i u prigradskim mestima, selima oko Beograda.

Tako se još od prošle jeseni priča o paprenim cenama kvadrata u Jakovu, o čemu svedoče reklame na bilbordima, ali se i u oglasima za prodaju nekretnina jasno ističe da je cena bar 1.400 evra.

Premda je i dalje moguće naletiti na cenu od 700, 800 ili 900 evra, uglavnom je reč o kućama, starim stanovima u izvornom stanju i tome slično... Ako kupujete nove stanove, posebno direktno od investitora, tu cene idu do 1.600 evra.

Jakovo se nalazi u jugoistočnom Sremu, na nekih 25 kilometara od centra Beograda, i među masom je do skoro bilo najpoznatije po akva parku, gde bi se leti sjatilo na hiljade Beograđana.

Sada, Jakovo stiče i reputaciju "sela sa najskupljim kvadratom u okolini Beograda".

tvit - jakovo Printskrin: Twitter

"Jakovo. 24 km od centra Beograda. Selo sa poštanskim brojem 11276. Nalazi se iza Surčina. E vidite, u tom selu se prodaju stanovi za 1.400 evra po kvadratu + pdv. Prelijepo, zar ne?", napisao je lani jedan korisnik Tvitera, a onda su krenuli da se ređaju komentari.

"Prodam stan u Senti i kupim 3 kvadrata u Jakovu", dodao je drugi tviteraš, a onda je usledio i odgovor prvog: "Ako si na nižim spratovima, ide i više od 2.000 evra".

Dakle, cena od 1.400 evra u mnogim novim zgradama u Jakovu verovatno i jeste "početna", i uglavnom se nekretnine reklamiraju sa natpisom "cena od ...", a zapravo, vrlo je moguće da ćete kvadrat platiti i više.

O tome je i Telegraf Biznis pisao više puta: na primer, opšte je poznato da su najskuplji stanovi na drugom ili trećem spratu zgrade, naročito ako je nova, moderna, i na atraktivnoj lokaciji. Takvi stanovi se prodaju "u tren oka".

Još jednom vas podsećamo i na to gde su najskuplji kvadrati u gradu.

Napominjemo da ideja pisanja o skupim stanovima u Jakovu nije nastala sa namerom da se degradira neko mesto, ili da se umanji njegova vrednost/značaj, već isključivo da se akcentuje na sve rapidnije promene cena u svetu nekretnina, budući da je kvadrat u Jakovu do skoro bio daleko ispod 1.000 evra.

(Telegraf Biznis)

Video: Koliki je milion dolara u kvadratima? U Monaku za te pare ćumez od 15, u Beogradu vila od 500m²

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Coa

    8. maj 2023 | 10:06

    U Kaluđerici, deo oko kluba Hram koji je 9km od centra grada, na 5 minuta od škole, doma zdravlja, pošte, vrtića, kod glavnog puta i na 10 minuta od okretnice tramvaja su pre 3 godine stanovi bili od 700 evra po kvadratu, a sad ispod 1600-1700 evra u istom tom delu je misaona imenica. Mene iznenađuje da se uopšte stanovi i prodaju bilo gde, jer ipak živimo u zemlji gde je prosečna realna plata manja od 500 evra. Ne zna se dal su gore cene prodaje ili cene rente.

  • Марија

    8. maj 2023 | 03:14

    Ко пажљиво прати тржиште некретнина види да се станови скоро и не продају,изузетак су они од 4.000е.! Могу се цене дизати,али која је поента тога,ко тржиште стоји?

  • moki

    8. maj 2023 | 06:21

    A jel mogu i ovce da se gaje na gajbi ili samo kokoske??

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>