• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Milijarder kupio Epštajnova zloglasna ostrva: Dobio ih je upola cene, a ovo je njegov plan

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mali Sent Džejms pokriva više od 70 hektara, a Veliki Sent Džejms je više nego dvostruko veći od svog suseda

  • 1
Little St. James in the U.S. Virgin Islands, pedofilsko ostvro Epstein, Dzefri epstajn Printskrin: Youtube/NBC News

Posle više od godinu dana na tržištu, milijarder Stiven Dekof kupio je dva privatna ostrva na američkim Devičanskim ostrvima koja su prethodno bila u vlasništvu pokojnog ozloglašenog seksualnog prestupnika Džefrija Epštajna.

Dekof, osnivač privatne investicione kompanije Black Diamond Capital Management, potvrdio je za CNBC da je kupio ostrva za 60 miliona dolara, manje od polovine njihove početne tražene cene. 

Kako se navodi u saopštenju za javnost o prodaji, novi vlasnik planira da na ostrvu izgradi luksuzno odmaralište sa pet zvezdica.

- Dekof planira da razvije najsavremenije luksuzno odmaralište sa pet zvezdica svetske klase, sa 25 soba. Ovo odmaralište pomoći će u jačanju turizma, otvaranju radnih mesta i podsticanju ekonomskog razvoja u regionu, uz poštovanje i očuvanje važnih okruženje ostrva - navedeno je u saopštenju vezanom za kupovinu.

Značajan deo prihoda od prodaje isplaćuje se vladi Devičanskih ostrva prema ranije objavljenom sporazumu o poravnanju između vlade i Epštajnovog imanja, navodi se dalje u saopštenju. Više od 105 miliona dolara, po ovom dogovoru, ide za rešavanje tužbi za trgovinu ljudima i eksploataciju dece.

Džefri Epstajn Jeffrey Epstein Foto: Tanjug/AP

Taj dogovor je zahtevao da imanje isplati Devičanskim ostrvima polovinu prihoda od prodaje ostrva, Mali Sent Džejms i Veliki Sent Džejms, i još 450.000 dolara za nanetu štetu na Velikom Sent Džejmsu, gde je Epštajn srušio ostatke građevina koje su postojale stotinama godina.

Mali Sent Džejms pokriva više od 70 hektara, a Veliki Sent Džejms je više nego dvostruko veći od svog suseda.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera Pisar

    7. maj 2023 | 10:16

    Ve se plasim da ovaj nije bio na listi klijenata i da je to kupio u dogovoru sa ostalima kako bi unistio sve dokaze o tome sta se radilo - sve tajne sobe i tunele, skladista i grobove dece. najbolje izgradnjom preko svega toga, kao sto je u medjugorju zabetonirana svaka pukotina u koju su ljudi ubacivani tokom rata.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>