• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pronašli smo 3 kuće u Srbiji koje su jeftinije od 20.000 evra: Jedna je usred šume, pogled "puca" na Avalu

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Evidentno je da je svim nekretninama potrebno renoviranje, ali, možda to nekome ne bude prepreka pri odabiru...

  • 1
Kuće

Foto-kolaž: 4zida.rs/Heroldo Nekretnine, halooglasi.com

U susret lepom vremenu, veliki deo građana Srbije traži način da se opusti u prirodi, uživa u nekoj oazi mira van grada, posla i uobičajenih obaveza, a vikendice su idealno rešenje za to.

Iako naš narod, generalno, neguje tradiciju banjskog i seoskog turizma, on je posebno uznapredovao za vreme korone, kada su granice bile u blokadi, te smo imali utisak da cela nacija cirkuliše unutar naših granica: od juga do severa zemlje.

I taj trend nije bio kratkog daha. Naime, ponuda se proširuje iz dana u dan, mada nisu sve nekretnine dostojne vaše pažnje. Neretko se nude i zaista oronule kuće koje ne vredi nimalo, jer vam se više isplati da gradite sve ispočetka, a nekada bude obrnuto: odlične kuće daju "ispod cene".

Takođe, ponekad sama kuća nije za primer, ali je, recimo, podignuta na dobrom zemljištu ili nudi dodatne benefite. Poznato je i da su, u međuvremenu, cene placeva drastično skočile.

Ovaj put, izdvajamo tri kuće koje vrede manje od 20.000 evra, jedna se čak prodaje za 17.000 evra.

Glavica, Paraćin

U pitanju je nekretnina od 38 m², sa malo više od 4 ari placa, koju cene 17.000 evra, što znači da je cena po kvadratu oko 450 evra.

"Na prodaju manje seosko domaćinstvo nedaleko od grada, u selu Glavica, u blizini škole", piše u oglasu i napominje se da je kuća prazna, odnosno nije nameštena.

Pocerski Metković, Šabac

U okolini Šapca prodaju etažnu kuću od čak 86 m², za 18.000 evra. Dakle, ovde kvadrat vredi svega 209 evra, pri čemu plac ima više od 15 ari.

Navodi se da je kuća uknjižena, grejanje je na struju, a godina izgradnje je 1980. U oglasu piše da je objekat ozakonjen kao stambeni, a od prostorija ima dvorište, tavan, terasu, kupatilo, kuhinju, ostavu.

Kuća je, kao i prethodna, nenameštena, osim što ima samo plakar.

Grocka, Beograd

U ovom delu grada nudi se vikendica od oko 30 kvadrata, za 19.000 evra, što znači da je cena po kvadratu 600 evra. Površina placa je 13 ari.

"Vikendica približne površine 30 m², sa zemljištem ukupne površine 1.291m² (13 ari), u vikendaškom delu Grocke. Kuća se prodaje kao u viđenom stanju, kao neuknjiženi objekat, dok se zemljište vodi kao poljoprivredno", piše u ovom oglasu i dalje se obrazlaže.

"Vikendica je solidno zidana od bloka, sastoji se od dve prostorije na prizemlju i potkorvlja. Dobra pozicija zemljišta i pogled ka Avali i okolne krajolike izdvaja ovu vikend kuću. Pristup do imanja je sa Pudaračkog puta (asfalt i tucanik) ili iz pravca ulice Hajduk Veljko. Zemljište je konfiguracije sa veoma blagim nagibom u obliku trougla, orijentisano je ka zapadu".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veteran

    17. maj 2023 | 19:02

    Ovo je skupo, imate za 4-5 hiljada po selima koliko hoćete, samo zadjite malo da vidite i pozovete na telefonu broj koji stoji na tabli u placu pored glavnog puta,struja ,voda....

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>