• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kvadrat ide i do 9.000 evra: Luksuzni magazin uvrstio Tivat u top 5 mesta za kupovinu nekretnine u 2024.

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kvadratura ide od 30ak pa sve do 130 kvadrata, a cene i do skoro milion evra

  • 1
tivat, more, boka kotorska, crna gora Foto: Shutterstock/Olga Ilinich

Prema pisanju luksuznog lajfstajl magazina Rezident, Tivat se našao među prvih pet od šest evropskih gradova, gde bi stranci trebalo da kupe nekretninu

Tivat opisuju kao skriveni dragulj na Balkanu, slikoviti primorski gradić u Crnoj Gori koji nudi prepoznatljivu fuziju prirodne lepote i kulture.

Jedna od njegovih najvažnijih vrednosti je vrhunska marina koja privlači strane turiste i ljubitelje brodova. Privlačnost Tivta pojačana je ugodnim letima i umerenim zimama, a obiluje i istorijskim znamenitostima poput crkve Svetog Mihovila i veličanstvenog letnjikovca porodice Buća iz doba renesanse, piše Rezident.

Oni kažu da najviše stranaca kada je reč o Evropi, nekretnine žele da kupe u Lisabonu. Tu su i Barselona, Atina, Budimpešta, Amsterdam i Dablin.

Pozicija dolazi sa cenom

A kakva je situacija na tržištu nekretnina u Tivtu? Kvadratura ide od 30ak pa sve do 130 kvadrata, dok se cene kreću od 140.000 evra za najmanju kvadraturu pa sve do skoro milion evra za 100 kvadrata.

Recimo jednosoban stan od 39 kvadrata, smešten u prelepoj kamenoj kući, nudi se po ceni od 138.000 evra, odnosno 3.538 evra po kvadratu.

"Smešten je u novoj, kvalitetnoj zgradi, mediteranskog dizajna koja se sastoji od 2 sprata, a stan se nalazi na prvom. Na 300 metara od Porto Montengra i od lokalnih plaža", navodi se u oglasu.

Penthaus u luci od skoro 500 kvadrata prodaje se za neverovatnih 3,8 miliona evra odnosno 8.837 evra po kvadratu.

Za tu cenu dobijate luksuzni penthouse koji se sastoji iz predsoblja, dnevnog boravka sa kuhinjom i trpezarijskim delom, tri spavaće sobe, tri kupatila i gostinskog toaleta.

Nešto jeftiniji je apartman od 100 kvadrata za koji približno treba iskeširati milion evra. Navodi se da je luksuzni stan smešten na prvom spratu objekta koji važi za jedan od najatrktivnijih u okviru Porta.

U galeriji fotografija možete videti kako izgledaju nekretnine.

(Telegraf Biznis)

Video: Miroslav Terzić prodaje kuću u Senti sa prelepim poljem lavande

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Andro

    13. decembar 2023 | 06:53

    A u Veroni po 1600m2. U Trstu 1200 i 1250 po 1m.kvadratnom. A Fivat nema ništa od kulturnih .sadrzaja . 3 mjeseca ziji ostatak mrtvilo.Brzo će se cijene strmoglaviti.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>