• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Stanodavci u Zemunu mu pretili batinama ako ne napusti stan pre roka: "Ako naiđete na ove ljude, bežite"

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Nakon što je stanodavce prijavio policiji, čovek je saznao da je vlasnik stana zapravo uhapšen

  • 1
Stanodavac preti batinama Foto-kolaž: Shutterstock

Povoljan stan, sa dobrom lokacijom i prijatnim stanodavcima je prava sreća pronaći, ali dok se stigne do toga, većina ima bar jedno iskustvo koje će godinama prepričavati. Na internetu osvanula je ispovest jednog čoveka, koji je prošao kroz "pakao" zbog vlasnika stana. Kako je najpre priznao, stan se nalazio u Zemunu, što mu je odgovaralo, pa je pristao da ga sredi o svom trošku, a da mu posle kirija bude umanjena u istom iznosu, ali umesto toga, dobio je pretnje batinama, zbog čega je kontaktirao policiju.

Kako je istakao, odmah je bilo očigledno da nešto nije u redu, ali nije imao gde da ode.

- Krajem avgusta otišao sam da pogledam stan koji izdaju, a koji apsolutno nije bio isti kao na slikama. Pošto sam bio primoran, uzeo sam stan uz dogovor da sve što unesem i što uradim u stanu bude odbijeno od kirije. Stan je bio polunamešten, i prvobitni dogovor je bio da ja njima odmah dam kiriju i depozit, a da će oni maksimalno do 5. septembra doneti šta još fali od stvari (veš mašina, sto, stolice, frižider, i nešto za grejanje, jer stan ne poseduje ništa čime bih se zagrejao). Nisu mi se javljali do 25. septembra, ali su mi ključeve dali prvog da se uselim, i ja sam odmah popravio popucale zidove, prekrečio stan koji nije krečen pet godina, a u kojem se redovno pušilo, zamenio sve polupane utikače i prekidače, i umesto žice i grla za sijalice na plafonima stavio sam LED plafonjere. Pošto je kupatilo malo i ne može stati mašina od 55cm, ja sam im to odmah naglasio. Zvali su me 26. septembra, da im isplatim kiriju unapred par dana jer nemaju novca, ali su nabavili veš mašinu. Ja sam iznajmio kombi i otišao na drugi kraj grada samo kako bi video mašinu širu od 65cm, iz 70. veka i koja pritom ne radi. Plaćen kombi je propao, ali sam mu ipak dao kiriju - napisao je iznerviran čovek.

Potom, pojavila se i devojka stanodavca.

- Nakon toga mi je devojka stanodavca rekla da slobodno kupujem šta treba u stanu, i da će to ostati njemu kad se odselim, a da će on odbijati sve u mesečnim ratama, od kirije, kako njemu odgovara. Ja sam pristao jer mi se samo lokacija svidela. Nakon toga puca cev u dvorištu za vodu, i mi ostajemo bez nje,. Zvao sam ga da to reši, a on mi je pijan/drogiran rekao 'da pozovem komšinicu jer ona to zna bolje', i spustio slušalicu. Nakon toga su me zvali, kukali i molili da u novembru platim celu kiriju, da ne odbijaju ništa jer nemaju para, pristao sam - rekao je on.

Stanodavac nije znao da zamen cev u kuhinji, ali nije imao dovoljno para za majstora.

- Nakon toga puca česma za vodu u kuhinji, nakon čega mi on donosi česmu, ali da je sam zamenim, jer on ne zna, a nema para za majstora. Ja sam već do tada opremio ceo stan, osim grejanja. Rekao mi je da uzmem norveški radijator pa će ga odbiti od kirije. Ja sam ga uzeo, cena je bila sa 26.000 na 13.000, zbog crnog petka. Nakon toga me zove njegova devojka da joj dam kiriju, jer je on 'van zemlje'. Ona ne želi da prizna ništa šta sam uneo u stan, i da je radijator peskup za nju uz prigovor 'da sam mogao da kupim grejalicu od 1.500 dinara'. Da ne pominjem da nemaju ulazna vrata, već obična sobna. Frižider skoro ne radi, a ringli treba 30 minuta da zagreje vodu, kako bi skuvali kafu. Kiriju za decembar je dobila, ali sam joj nagovestio da se krajem januara selim, i da iznosim sve moje iz stana, jer ništa nije odbijeno od kirije. Složila se, a ja sam joj rekao da depozit ne mora da vrati jer nema 1.000 dinara u džepu, ali da joj neću platiti januar. Ja sam se odselio odmah posle Božića, ali joj ključeve nisam predao do danas. Ona me je 300 puta zvala, nadrogirana, pretila mi je da moram da izađem iz stana, inače će poslati brata da me prebije iako je stan plaćen do 31. januara. Prijavio sam ih policiji, zbog pretnji, nakon čega se ona smirila. Vlasnik stana se nalazi u zatvoru, jer je narkoman, prevarant i lopov. Kuća me je dočekala u haosu, i platio sam da se očisti. Svako ko bude stupio u kontakt sa njima, neka se pazi - pisalo je u objavi.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đole Srba

    21. februar 2024 | 18:46

    Na žalost takvih stanodavaca ima svuda. Imam takođe loše iskustvo od pre dve godine sa čovekom bez obraza i karaktera...!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>