• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Rubi je najmlađi investitor u nekretnine: Sa samo 8 godina već poseduje kuću sa 4 spavaće sobe u Melburnu

D. J.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Devojčica je mnogo naučila od svog oca

  • 0

Rubi Meklelan, nije kao većina osmogodišnjaka, ona umesto da troši džeparac na igračke i slatkiše, odlučila je da uđe na tržište nekretnina i zaradi titulu "najmlađeg vlasnika kuće u Australiji".

Rubi i njena braća i sestre Angus, 14, i Lusi, 13, kupili su svoju prvu kuću sa četiri spavaće sobe u Klajdu u Viktoriji pre dve godine za 671.000 dolara, koja sada vredi 960.000 dolara.

Braća i sestre su prikupili 6.000 dolara svog teško zarađenog džeparca za depozit, i to tako što su pomagali roditeljima u poslovima i koristili očev vodič za ulaganje. Njihovi roditelji su pokrili ostatak novca koji je bio neophodan, a deca su na putu da kupe svoju sledeću investicionu nekretninu koristeći udeo u hipoteci sadašnje kuće.

Rubi je rekla za FEMAIL da je 'prilično kul' biti stanodavac i priznala da još nije rekla nikom od školskih drugara.

Inače nekretnina, koja se prostire na preko 200 kvadratnih metara, se bukvalno plaća sama od sebe, budući da je kirija veća od rate hiopteke.

Njihov tata Cam (50), izvršni direktor kompanije za ulaganja u nekretnine OpenCorp, naučio je svoju decu osnovama ulaganja i zašto dug može biti 'dobra stvar'.

- Za deset godina kada bi naša deca mogla da počnu da kupuju sopstvene domove, depoziti će biti 200.000 dolara. Nema šanse da bi današnja deca mogla sebi da priušte dom bez pomoći mame i tate. Imamo četvoro dece i možda ćemo morati da izdvojimo 800.000 dolara, tako da je očigledna stvar da sada iskoristimo jedan mali depozit, kupimo nekretninu, pustimo da udvostruči vrednost i onda je prodamo - rekao je Kam.

Porodica će zadržati imovinu sve dok Lusi i Angus ne budu u ranim 20-im godinama, što će značiti da su čekali jedan "ciklus nekretnina u punom rastu" i nadaju se da će dostići milion dolara. Kada se jednom prodaju, deca će dobiti jednak deo dobiti nakon oporezivanja.

- Istorijski gledano svakih sedam do deset godina imovina se udvostručuje u vrednosti. Ulagao sam 30 godina i sada je odlično vreme za ulaganje na osnovu smanjenja inflacije i predviđanja pada kamatnih stopa - rekao je Cam.

Prema australijskom zakonu, svako mlađi od 18 godina može posedovati i kupiti nekretninu sa svojim imenom u vlasništvu kuće, navodi Dailymail.

(Telegaf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>