• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Nasledila sam kuću na selu, šta dalje?": Devojka dobila "blago" 45 minuta od grada ali ovo joj stvara problem

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iako je kuća blizu grada, devojka je istakla da nije sigurna da li bi mogla da radi od kuće i generalno uživa na selu

  • 0
Zbunjena devojka selo novčanik Foto-kolaž: Shutterstock, Pixabay

Na internetu osvanula je ispovest devojke koja je nasledila kuću na selu. Kako kaže, svesna je svoje sreće, jer mnogi bi poželeli da mogu da se sakriju u prirodi na par dana daleko od gradske gužve, ali ipak, ono što je brine jesu troškovi, ali i njene navike.

Naime, iako je kuća blizu grada, devojka je istakla da nije sigurna da li bi mogla da radi od kuće i generalno uživa na selu.

- Nasledila sam kuću na selu koja je u prilično dobrom stanju, održavana maksimalno, sa dvorištem i voćnjakom. Ja sam neko ko živi u urbanijem mestu, u zgradi, i nemam iskustva sa životom na selu, a pogotovo ne sa dodatnim nekretninama/vikendicama. Elem, moje pitanje je da li je još neko od klasičnih milenijalaca koji rade od kuće bio u ovoj situaciji i kako to izgleda u praksi? Da li je moguće imati kuću na selu i zaista uživati u njoj, a ne da ti svaki vikend bude neki trošak ili se svede sve na kosidbu i popravke? Kuća je blizu većeg grada, nije Bogu iza nogu - istakla je devojka.

Potom, ona je istakla da kuću ne želi da proda, jer je za istu vezana emotivno, a pritom zna da novčano neće mnogo zaraditi.

Naravno, u komentarima, mnogi su istakli da imati svoju kuću definitivno znači veći trošak, ali da to nije ključno. Imati vikendicu nadomak grada je velika stvar, kako mnogi smatraju, a takođe, tu je još jedna opcja, iznajmiti kuću besplatno, ili za minimalan iznos nekoj porodici, i tako dobiti i na uštedi, ali i pomoći nekome.

- Mozda postoji neki seoski par koji bi ostao da živi u selu i iznajmiš im za 100 evra kuću, i tako vode računa o njoj - stoji u komentarima.

- Kuća ima i mane i prednosti. Glavna stvar je što oko kuće i dvorišta uvek imaš nešto što treba da se uradi, ali isto tako imaš svoj neki drugačiji mir i ugođaj. A opet treba neko da voli da radi te stvari oko kuće i da ima vremena za to, jer nije ni za svakog takav život. Dobra je ideja da se iznajmi jer kuća ne propada, a opet i kao vikendica je okej jer uvek možeš pobeći iz grada tu, mada opet ima i posla oko toga - pisalo je u još jednom komenntaru.

Komšije kao pomoć

- Mogu ti reći da održavanje kuće i placa u dobrom stanju zahteva dosta posla. Ako dovoljno zarađuješ, idealna varijanta bi bila da nađeš nekoga da ti održava plac, kako bi ti mogla da samo dođeš na selo da uživaš. Problem je naći poštenu osobu koja ti neće naplatiti višu cenu od realne za tako nešto. Bitno je takođe održavati kuću, sve tekuće popravke, itd - pisalo je u komentarima.

(Telegraf Biznis)

Video: Nebojša Lozo: Naši proizvodi su našli put do svakog kontinenta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>