• 11

Prosečna hrvatska neto plata u maju 875 evra

U odnosu na april, prosečna majska neto plata je realno veća za 0,1 odsto

  • 11

Prosečna neto plata u Hrvatskoj isplaćena za maj 2019. godine iznosila je 6.476 kuna (875 evra), što je u odnosu na isti mesec godinu ranije realno više za 1,1 posto, objavio je danas Državni zavod za statistiku (DZS).

U odnosu na april, prosečna majska neto plata je realno veća za 0,1 odsto.

Medijalna neto zarada u maju iznosila je 5.590 kuna (755,3 evra), što znači da je polovina zaposlenih ostvarila primanja do tog iznosa.

Hrvatska, novac, Hrvatski novac, Croatia, money, hrvatske kune, kuna

Foto: Profimedia/Alamy

Najviša prosečna neto plata za maj isplaćena je u proizvodnji rafiniranih naftnih proizvoda, u iznosu od 16.117 kuna (2.177 evra), dok je najniža od 4.251 kunu (574 evra) isplaćena u uslugama upravljanja i održavanja zgrada, te uređenja i održavanja krajolika.

Prosečna majska bruto plata u Hrvatskoj "težila" je 8.794 kune (1.188 evra), što je realno za 0,1 posto više nego prethodnog meseca.

(Telegraf Biznis / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dean

    Po komentarima vidim da deca pobeglih krajišnika otkrivaju ljubav prema dedovini bez kompleksa njihovih očeva prema državi Hrvatskoj zbog kojih je izbio rat. Ne kaže se uzalud "para vrti gde burgija neće".

  • Miloš

    Blago si ga tebi, je se ustajem i subotom u zoru da bi išao na posao za 35 000 mesecno i sa time sam iznad proseka okoline. Hrvatska plata mi deluje nestvarno za moju situaciju, gledam da idem tamo preko žene koja ima njihove papire.

  • Milan

    Ja kao Srbin imam isto toliku platu, ali u Hrvatskoj. Morao sam tamo otići jer u Srbiji na višoj poziciji sam imao 300e manju platu. Živim u dedinoj kući i uspevam 300e staviti na stranu ako ne šaljem roditeljima ili sestri u Srbiju. Smeši mi se pozicija u firmi u Nemačkoj i ja se ne vraćam više.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke