• 7

Može li naš budžet da "isprati" sve nove filmove? Za vikend u bioskopu minimum 2.000 dinara

Prema novom istraživanju, u 2019. više Amerikanaca je posetilo biblioteku nego bioskop. Kakva je situacija kod nas?

  • 7

Da li je odlazak u bioskop, naročito kada je reč o prosečnoj četvoročlanoj porodici, postao luksuz? S jedne strane su oni koji ne propuštaju domaće i strane hitove, i ni za šta ne bi menjali veliko platno, mada se to neretko odražava na njihov budžet, a sa druge strane su oni koji bi radije uštedeli novac.

U mnogim mestima Srbije bioskop čak ni nije dostupan, a tamo gde jeste - uglavnom cenama premašuje prosečne standarde, mada se enterijer i ponuda ne mogu osporiti.

Na nivou Beograda, ulaznica u većem broju bioskopa za 2D digitalnu projekciju je, u proseku, od 470 do 500 dinara, a vikendom od 520 do 550. Pored toga, svaki bioskop ima "svoj dan", kada su cene karata niže za oko 30 odsto, što je značajna ušteda.

Povlastice imaju i studenti, osobe sa invaliditetom, grupe od najmanje 20 osoba, i još neke kategorije društva.

Par jede i gleda tv, gledanje tv, daljinski, kokice, grickalice

Foto: Profimedia

Kada je reč o 3D projekciji, cene karata se kreću od 600 do čak 680 dinara (vikendom), pri čemu je doplata za VIP sedište 150 dinara, za filmove duže od 120 minuta - 30, a za filmove duže od 140 minuta - 70 dinara.

Bonus kartice koje možete otvoriti u bioskopu, na licu mesta, mogu vam značiti ako često posećujete ovo mesto.

U Kragujevcu i Nišu, ulaznica za 2D, ne računajući povlastice, košta od 350 do 400 dinara, a za 3D od 470 do 520. Novi Sad je između Beograda, Kragujevca i Niša, pa tako 2D ulaznice ovde koštaju od 390 do 440 dinara, a 3D - od 510 do 560, u zavisnosti od toga da li je radni dan ili vikend.

Ako svemu pridodamo često nezaobilazne kokice ili neko osveženje, onda se cifra duplira. Dakle, ako prosečna beogradska četvoročlana porodica odluči da za vikend, kada su svi na okupu, ode u bioskop, to će je koštati barem 2.000 dinara.

Koliko često posećujete bioskop?

Glasajte

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Huan

    Sinoc bio u bioskopu. Karta 500din. Najmanje kokice 260din. Pa puta 4 to izadje preko 3 hiljade. A gde je sok ili voda. Bioskop je postao tezak luksuz u nasoj zemlji. I ne znam zasto porede pusenje sa filmovima. To je tema za sebe.

  • Bane

    Ne pijem,ne pusim... Ali u bioskop idem bar jednom nedeljno. Ako niste prozdrljivi ne mora da se potrosi puno para. Dobro ko je sa decom to je vec druga prica...

  • Ja

    Nas troje da ode treba 1000 za kartu. Kokice su skupe pa promuvam uvek svoje kao i neki sokic ali to opet bude 1500. To sve dok je dete bilo malo pa sam mogla da gledam crtace. Sada vec sve ima na internetu pa je od kuce lakse. Ali odvojiti toliko para za bioskop je puno.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke