• 1
 ≫ 

Cena zlata dostigla novi istorijski maksimum! Evo kako možete da trgujete cenom zlata iz svoje kuće

 ≫ 

Cena zlata je krajem jula dostigla najvišu cenu ikada jer investitori ulažu novac u plemeniti metal zbog strahova od uticaja pandemije COVID-19 na svetsku ekonomiju i pogoršavanja odnosa između Sjedinjenih Država i Kine, dve najveće ekonomske sile

  • 1
zlato

Foto: Pixabay

Zlato sija punim sjajem i sa cenom od 1985 dolara za finu uncu, oborilo je prethodnu najvišu cenu od 1920 dolara postignutu u septembru 2011. godine. Cena zlata je ove godine za sada porasla gotovo 30%.

Investiciono društvo “KapitalRS“ iz Beograda, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da trguju cenom zlata (takozvanim finansijskim ugovorima za razliku, engl. CFD), pripremila je besplatan vodič “Kako trgovati cenom zlata online”. Vodič je prilagođen svim nivoima znanja i možete ga preuzeti putem linka ispod.

Besplatan vodič “Kako trgovati cenom zlata online” preuzmite ovde.

Zlato se odavno smatra sigurnim finansijskim utočištem, robom u koju investitori preusmeravaju kapital u periodima neizvesnosti i krize, kako bi se zaštitili od pada vrednosti akcija i devalvacije novca. Podršku plemenitom metalu pružile su i nove tenzije između SAD i Kine na diplomatskom i polju visoke tehnologije, iako su dve strane početkom ove godine postigle prvi trgovinski sporazum.

Nagli skok novih slučajeva infekcija virusom korona u junu i julu u SAD probudio je strahove da će recesija američke ekonomije trajati duže nego što je bilo očekivano. Rast broja zaraženih u Brazilu, Indiji, Rusiji, Australiiji i nekim državama Evrope, dodatno podstiču zabrinutost.

Zlato, zlatne poluge

Zlato je "sigurna luka" tokom krize / Foto: Shutterstock

Besplatan vodič “Kako trgovati cenom zlata online” preuzmite ovde.

Američki dolar je snažno oslabio spustivši se na najniži nivo u poslednje dve godine u odnosu na glavne svetske valute. Veliki monetarni i fiskalni podsticaji, zajedno sa malo evropskog jedinstva, nakon finansijskog dogovora lidera EU na sastanku Evropskog saveta, (iz)vršilo je pritisak na američku valutu. Cena zlata se izražava u dolarima, pa slabljenje ove valute dodatno podstiče potražnju za plemenitim metalom.

Cena zlata obično se kreće u suprotnom smeru u odnosu na kamatne stope i američki dolar, što bi u kombinaciji sa ograničenim rastom snabdevanja iz rudnika plemenitih metala zbog pandemije virusa korona, uskoro moglo pogurati cenu zlata iznad barijere od 2000 dolara.

Besplatan vodič “Kako trgovati cenom zlata online” preuzmite ovde.

Izvori: Wall Street Journal, Bloomberg i Reuters

Ovaj tekst je pripremljen i odobren od strane investicionog savetnika, Aleksandra Zavišića, Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investiciono društvo pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>