• 1

Godinu dana posle: Šta se desilo sa meštanima jedne opštine u Srbiji koji su molili da im dođe banka

"Tražili smo da poprave stari bankomat, a neko je u Beogradu video vaš tekst i rešio da nam otvori filijalu", kaže naš sagovornik

  • 1
Lešnica

Džakovi s građevinskim materijalom ispred buduće filijale/Foto: Čitalac Telegrafa

Kada su nas pre godinu i po dana meštani jedne opštine u Srbiji zamolili da apelujemo na predstavnike banke da im dođu, nismo očekivali da će nas pozvati ubrzo i na otvaranje.

Sada su nam se pohvalili da su radovi u punom jeku i da im stiže jedna finansijska institucija da otvori ekspozituru. 

Reč je o Varoš Lešnici, nadomak Loznice, koja broji više od 6.000 ljudi.

Kako su nam ranije naveli, posla za bankare bi bilo na pretek jer u naselju ima dosta firmi, trgovinskih radnji, a i meštani iz pet okolnih sela dolaze tu da podignu novac jer nemaju druge opcije za podizanje novca ili vršenje uplata.

Oni koji su se javili našoj redakciji kažu da žele da se otvori ekspozitura bilo koje banke jer su "van sebe", ili da se postavi bar još neki bankomat. Kako su nam tada rekli, u Lešnici je svojevremeno bio jedan  bankomat, koji više nije radio, nego što je radio.

Zbog toga su molili neku od  finansijskih kuća da otvori filijalu u njihovom mestu.

Željko Radić, meštanin Lešnice, zahvalio se i našoj redakciji, ali i banci.

- Tražili smo da poprave stari bankomat, a neko je u Beogradu video vaš tekst i rešio da nam otvori filijalu. Čekamo otvaranje ekspoziture majsotri su tu, radovi su toku. Zahvaljujući vama olakšano je mnogo toga - naveo je Radić za naš portal i istakao da se nada i novim radnim mestima i investicijama kada prođe put Šabac - Loznica.

Naš sagovornik ističe i da je su posle našeg pisanja, svakog utorka slali mobilne ekspoziture, a sada će ovaj objekat posebno da znači osobama sa invaliditetom, kojima je ranije bilo teško da obavljaju poslove koji se tiču banke.

Video: Zanimljive činjenice koje niste znali o bankomatima

(V.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>