• 0
 ≫ 

Naučite decu da ulažu na vreme: Ovo su provereni načini

 ≫ 

Stručnjaci kažu da sa tom vrstom edukacije ne bi trebalo početi pre polaska u osnovnu školu

  • 0
štednja, kasica-prasica

Foto: Freepik

Ulaganje nije samo luksuz koji se odnosi na odrasle, jer i deca mogu dobiti finansijske nagrade. "Ulaganje može značiti nekoliko stvari, ali jedan od načina na koji se to može naučiti je kroz investiranje u sebe", smatra Heder Vinston, stručnjak za finansije.

Kako detetu dati prednost u izgradnji sopstvenog bogatstva? Ovi saveti vam mogu pomoći:

1. Počnite s osnovama finansija

Drugim rečima, uključite decu u svoje procese upravljanja novcem, koliko je to moguće. Možete uvesti novčane nagrade, ili mu zatražiti pomoć oko planiranja kupovine. Takođe, bilo bi dobro da učite dete o vrednostima novca, cenama u prodavnicama i tome slično.

2. Razgovarajte s decom o konceptima ulaganja

Nakon što shvati osnove trošenja i štednje, detetu će biti lakše na pređe na "više nivoe". Sa malo starijom decom prođite stvari kao što su deonica, obveznica, banka, račun. Objasnite im šta znače ovi pojmovi. Stručnjaci kažu da sa tom vrstom edukacije ne bi trebalo početi pre polaska u osnovnu školu.

3. Račun za štednju

Odaberite banku koja ima niže naknade i dobre korisničke recenzije. Osnivač kompanije Approach Financial, Džastin Pritčard, kaže da ovaj tip računa pomaže deci da uoče dugoročne efekte štednje, pri čemu kasnije mogu "ubirati plodove" svoje discipline, posvećenosti i strpljenja.

Video: Vučić: Prosečna plata u martu 555 evra, to smo čekali

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>