• 38

Pene 365, sos 485 RSD: Pastu vam sada naplate ovako, uz ceđeni sok ne služe čašu vode?

Kafići i restorana u prestonici definitivno ne prestaju da nas iznenađuju...

  • 38
pene karbonara - račun Foto: Shutterstock, Telegraf

U poslednje vreme ne prestaju da nas iznenađuju cene i same usluge u srpskim i beogradskim ugostiteljskim lokalima.

Zimus smo pisali o paprenim cenama hrane i pića na domaćim planinama, gde čaj košta od 350 do 400 dinara, a onda smo se uverili da neki ugostitelji iz susednih zemalja mogu otići i korak dalje.

Čaj i dve kafe su u jednom lokalu u Crnoj Gori posluženi za 7 evra, dok bela kafa u Dubrovniku košta čitavo "bogatstvo" - 40 kuna ili malo više od 5 evra.

Ali, vratimo se na Srbiju, jer dovoljno "materijala" za debatu nalazimo i ovde.

Naime, čitateljke su nam prepričale dve zasebne situacije, koje su ih nedavno zadesile, pri čemu su - kako kažu - ostale "u šoku". Šta se tačno desilo?

"Otišla sam sa sestrom u jedan restoran na Savskom keju, poručile smo pastu karbonara, tačnije pene, i kada nam je stigao račun, imala sam šta da vidim: zbunilo me je to što su posebno naplatili samu testeninu, a posebno preliv, odnosno sos", priča nam I.D.

Dodaje da je, pritom, cena poprilična. "Ispada da malo skuvane testenine košta više od 350 dinara, dok samo sos košta skoro 500 dinara", kaže nam čitateljka, napominjući da je "u redu da dodatno naplate parmezan ako se služi kao prilog i tome slično, ali ne samo kompletno jelo".

pasta sa parmezanom Foto: Shutterstock

Sećate li se i priče o kojoj smo pisali pre skoro dve godine, kada je jedan kafić posebno naplatio krišku pomorandže na čaši?

Može sok, ali bez vode

"Sela sam s drugaricom u jedan kafić-restoran u Beogradu, nadomak Tašmajdana, inače veoma posećen i poznat. Cene su im jače, kapućino i ceđeni mix sam platila skoro 600 dinara. Ono što sam primetila je i da konobari nisu mnogo ljubazni, a kada sam tražila dve čaše vode, kelner je doneo samo jednu; pritom, na poslužavniku su se nalazile još dve čaše sa vodom", kaže nam T.K.

Upitala ga je može li da dobije još jednu traženu čašu vodu, za drugaricu, a usledio je odgovor:

Hajde, može, mada nas menadžeri posmatraju. Ne bismo smeli da dajemo vodu uz ceđene sokove, jer smo u deficitu sa čašama.

ceđeni sokovi Foto: Pixabay.com

"Malo je reći da sam ostala šokirana. Nisam mogla ništa da izustim; zapravo, htela sam da izbegnem konflikt, a i ne znam kako bih s konobarom mogla da diskutujem o tome kada on samo izvršava naređenje. Sramotan je takav stav menadžera. Znači, ko pije sok, ne mora da pije vodu, ili možda smatraju da treba poručimo papreno skupu brendiranu flašicu vode?!", dodaje ova devojka iz Beograda.

Podsećamo vas i na priču još jedne naše čitateljke, kojoj su naplatili voćnu salatu i sok koje nije poručila, a umesto fiskalnog računa doneli su joj samo slip.

Video: Čokoladna krofna ide u zaborav: Oko 110 evra vam treba da doživite zlaćanu eksploziju u ustima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bg

    22. maj 2022 | 08:39

    Onda prestanite da podržavate takva mesta... Imate li mozga ljudi? Od vas zavisi da li ce takvi lokali raditi ili ne.

  • Nano mozak

    22. maj 2022 | 10:34

    I dalje tvrdim da su restorani, kafici i klubovi najveca prevara u industriji na citavoj planeti. Ogromne pare koje ljudi ostavljaju da bi seli na neku sugavu stolicu koja je pre toga primila 10000 masnih zadnjica i da za to jos platite... sedam samo kad moram, a oni koji zele da im ostavljaju malo bogatstvo, slobodno neka hrane gazde i telece glave. Onda nema kukanja da je skupo. Drugo, konobar ili kelner ako ne uradi svoj posao kako treba = baksis 0. Recenzija na gugl mapi 1 i to je to. Posteno i kulturno. I tamo se vise ne ide.

  • Srdjan

    22. maj 2022 | 07:41

    To je ono sto narod vecinom nije shvatao, mali trgovci i ugostitelji, ako ih nateras da sve kucaju kroz kasu, dici ce cene da bi opstali i kad na to dodas trenutni nedostatak radne snage dobijes poskupljenje od 50% u ugostiteljstvu.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>