U Bg pre dva dana Devojka i ja rucali u flasa mineralne vode. Dva bifteka tacnije. Racun iznosio 7850din.. U Nemackoj me rucak ne izadje toliko u malo elitnijem restoranu.. Strasno i naravno ne primaju euro, morao dva kilometra od restorana otici u menjacnicu.. Nisu pare problem ali za taj standard ljudi previse je. U restoranu smo bili 2 sata i jedini gosti..
Uskoro će Beogradjani početi da izlaze na provod, ručkove, večere itd van Beograda haha za jednu kafu i sok u BG možeš da imas j ručak prođe ako odeš malo van BG.
Evo mog primera. Kafic Momi u Galeriji. Uz kafu ne daju casu vode. Moras da kupis flasiranu. Ko ne veruje neka ode i proveri. Jednom sam seo tamo i nikada vise. Osnovno je nekome dati casu vode
I dalje tvrdim da su restorani, kafici i klubovi najveca prevara u industriji na citavoj planeti. Ogromne pare koje ljudi ostavljaju da bi seli na neku sugavu stolicu koja je pre toga primila 10000 masnih zadnjica i da za to jos platite... sedam samo kad moram, a oni koji zele da im ostavljaju malo bogatstvo, slobodno neka hrane gazde i telece glave. Onda nema kukanja da je skupo.
Drugo, konobar ili kelner ako ne uradi svoj posao kako treba = baksis 0. Recenzija na gugl mapi 1 i to je to. Posteno i kulturno. I tamo se vise ne ide.
Zato je cebe,trava,neko jezero,rostilj,zakon..ubijemo se nas 3,4 za tri soma i to vise obroka bude ..Kako nekom moze odmor da bude u kaficu ,puno ljudi ,galama ,guzva,haos,gasovi,smrad...
A najveci fazon dok kukaju kao si nje kukavice, ugostitelji uzimaju marzu na hrani 400% najmanje, kupuju na crno, NE KUCAJU FISKALNE RAČUNE, ali su zato zasticeni kao beli medvedi jer po prijavama protiv njih se ne postupa, stradaju oni koji nisu u talu.
Kadase kuka da je SKUPO, onda je logicno da se navede naziv lokala kao los primer kao sto je normalno da senavede i dobar primer. LJUDI ODLUCUJU DALI JE NESTO NORMALNO DA PLATE ILI NIJE. AKI IDU, ONDA JE NORMALNO
400%?gde izvini? Nemas ti pojma! Prosta je matematika! Plata radnicima, doprinosi, pdv, struja, voda, komunalije, nabavka, potrosni materijal i kirija! Izracunaj koliko ti para treba za sve to i to odbi od prihoda za taj mesec i videces da se ne bogate tako kao sto mislis! Nemas ti pojma zaista! Na hrani je najmanja zarada ugostiteljima!
Ljudi, vidite li vi da su cene svega skocile za vise od 40%?Zasto ocekujete da ce ostati iste cene u restoranima a bukvalno sve je poskupelo? Nabavna cena je poskupela, logicno je da ce da dignu cene i ugostitelji! Ako je u maxiju sve poskupelo, gorivo, uskoro i struja, mora i u lokalima sve da poskupi! Niko vas ne tera da setite u lokalima! Prosetaj, kupi fast fud i sedi na klupici! Nisu krivi ni konobari ni menadzeri vec sistem u drzavi!!! Konobar radi sta mu se kaze, menadzer takodje. A vlasnici lokala takodje moraju da se prilagode na novonastalu situaciju!
E moj ugostitelju, da se ne lazemo: mnogo kradete.. da kraduckate pa da vam se tolerise. Uskoro cete imati astronomske cene pa narucujte vi zaposleni medjusobnoza vase kokakolice od 0.125ml / 400din i onda zatvaranje pa se vracate na tezge gde vam je i mesto. Ali ni tu necete moci mnogo da kradete, ima sada fiskalnih kasa.
Tako je to kada na silu pokusavate da budete gospoda, da vi idete po restoranima u centru grada... sta ocekujete, da vam naplate 200 dinara jelo? Pa s vecim uzivanjem cu pojesti pljesku na ulici nego da sedim po tim napucanim lokalima, u kojima me iste sekunde kako krocim unutra, svako ko se tu nalazi, odmerava od glave do pete.. vas niko ne tera da idete tamo, sta se zalite onda?
Kada izlazimo na nazovi mesta da budes vidjen ,racun sta jw i koliko ne gledamo samo zadnju cifru i ostavimo nesto preko,a ovi sto nemaju i idu na takva mesta zato i kukaju
Pastu nikad u restoranu netreba jesti, to je bila uvek nerealna cena u odnosu na druga jela, a u principu je predjelo i uvek ide sa parmezanom koji se ne naplaćuje posebno.
E moj druze,pa vidis li na sta nam se svodi zivot,na puko prezivljvanje. Odrekli se davno frizera,kozmeticara,pozorista,bioskopa,letovanj,zimovanja,kvalitetne hrane...a sad ni to malo zadovoljstva ne mozemo sebi da priustimo
Šta se bune? Pa ne ruča se ili večera svakoga dana pa je skupo. Nije to narodna kuhinja već ekskluziva. Hoćeš da budeš džek u izlasku po restoranima onda budi džek kada plaćaš i ne pitaj za cenu, a normalno je da konobaru ostaviš napojnicu ili ti bakšiš. Ne budi njanja već daj 20% od vrednosti računa bakšiša konobaru i neka pohvali kuvara na izvrsnom ručku ili večeri. Ako si kokuz ne vredi ti se glumiti solventnost a za stolom brisati kapi znoja presabirući se koliki će račun biti. Presešće ti ulazak u restoran i sve ono što si popio i pojeo.
Prvo svratiti u neki obicni restoran ovde kod nas,u gradu Beogradu,nije nikakva ekskluziva kao sto ti kazes. Drugo, ceo zivot ostavljam baksis, mada u poslednje vreme sve slabije. Zasto da ostavljam baksis konobaru kom treba 20 minuta da iznese 2 soka (a u restoranu nema nikakve guzve), 20 minuta da naplati ista 2 soka, a kad sam porucila Cips rekao je da nemaju. Znala sam da laze sto je drugi konobar i potvrdio rekavsi da imaju. Nemam ja zasto da ostavljam baksis takvima sve da sam milioner. Zao mi je samo sto ne ustanem i ne odem bez placanja sto cu u buduce praktikovati. I to ako imam pare, ne trebam se ponasati kao ovca da me konobari sisaju i smeju mi se iza ledja jer su me zavrnuli dok sam ja glumila galantnost. Na zapadu ljudi itekako imaju kesa naspram nas pa itekako svako gleda u cent sta placa i kako placa, a ostatak hrane bez blama pakuju i nose kuci. Po tvojoj teoriji oni nemaju para, sto nije istina. Ljudi samo cene svoj novac koji su oni licno zaradili. Finog konobara i vrhunsku uslugu nikad necu imati problem pocastiti, ali ove seljobere kod nas sto su u vecini ne pada mi na pamet.
Hajde ne pametuj i ne pricaj o ekskluzivi. Ako je lokacija ekskluziva ne znaci da jerestoran ekskluziva, pocev od toga kakav escajg, kakve case, kakve stolice i stolove, kakvu opremu u kuhinji ima. Pa ne mozes da budes ekskluziva da naplacujes ekskluzivu, da bezobrazno pises o 20% racuna kao baksis konobaru pod obavezno, a konobar je zato ne sto ima znanje konobara nego imas 3 i vise prsta I NEMA VEZE S PROFESIONALIZMOM kao sto je slucaj s tobom. Postoje BRENDOVI za opremu pa je zato negde biftek 1500 a negde 2800 a negde 3500 dinara. Ne mozes seljaku da sa casama i escajgom iz Metroa da naplatis EKSKLUZIVU. TVOJ KOMENTAR JE BEZOBRAZAN.
To je ono sto narod vecinom nije shvatao, mali trgovci i ugostitelji, ako ih nateras da sve kucaju kroz kasu, dici ce cene da bi opstali i kad na to dodas trenutni nedostatak radne snage dobijes poskupljenje od 50% u ugostiteljstvu.
Dr
Skupa vam flaša ulja a nije kafa u kafančinama. Ulje je potreba a kafa u kafani luksuz. Sedite baksuzi kući i uživajte.
Podelite komentar
Maja
Lignje Frikom su bile 780 din u Metrou, sada su 1200 to je raspon cena u roku od mesec ipo april/ maj. I druge stvari su drasticno skocile.
Podelite komentar
Tijana
Cist bezobrazluk. Jos malo i vazduh ce da naplacauju
Podelite komentar
dziber iz beograd
Ja ne bih narucio pastu u restoranu i da mi je daju za dzabe.
Podelite komentar
Leverkusen
U Bg pre dva dana Devojka i ja rucali u flasa mineralne vode. Dva bifteka tacnije. Racun iznosio 7850din.. U Nemackoj me rucak ne izadje toliko u malo elitnijem restoranu.. Strasno i naravno ne primaju euro, morao dva kilometra od restorana otici u menjacnicu.. Nisu pare problem ali za taj standard ljudi previse je. U restoranu smo bili 2 sata i jedini gosti..
Podelite komentar
luka
@Leverkusen
Kakve veze ima koliko ste bili u restoranu i koliko je bilo gostiju? To nema veze sa cenom.
Podelite komentar
XXXXX
Uskoro će Beogradjani početi da izlaze na provod, ručkove, večere itd van Beograda haha za jednu kafu i sok u BG možeš da imas j ručak prođe ako odeš malo van BG.
Podelite komentar
Mire
@XXXXX
Jos neko etno selo ,milinaaaa
Podelite komentar
СУ
@XXXXX
Само на тај начин се могу натерати на спуштање цена 'ресторанџије'!
Podelite komentar
Jan
a gde je qr kod na racunu?
Podelite komentar
Ispitanik
Evo mog primera. Kafic Momi u Galeriji. Uz kafu ne daju casu vode. Moras da kupis flasiranu. Ko ne veruje neka ode i proveri. Jednom sam seo tamo i nikada vise. Osnovno je nekome dati casu vode
Podelite komentar
Nano mozak
I dalje tvrdim da su restorani, kafici i klubovi najveca prevara u industriji na citavoj planeti. Ogromne pare koje ljudi ostavljaju da bi seli na neku sugavu stolicu koja je pre toga primila 10000 masnih zadnjica i da za to jos platite... sedam samo kad moram, a oni koji zele da im ostavljaju malo bogatstvo, slobodno neka hrane gazde i telece glave. Onda nema kukanja da je skupo. Drugo, konobar ili kelner ako ne uradi svoj posao kako treba = baksis 0. Recenzija na gugl mapi 1 i to je to. Posteno i kulturno. I tamo se vise ne ide.
Podelite komentar
Oni
@Nano mozak
Zato je cebe,trava,neko jezero,rostilj,zakon..ubijemo se nas 3,4 za tri soma i to vise obroka bude ..Kako nekom moze odmor da bude u kaficu ,puno ljudi ,galama ,guzva,haos,gasovi,smrad...
Podelite komentar
Nebojša
A najveci fazon dok kukaju kao si nje kukavice, ugostitelji uzimaju marzu na hrani 400% najmanje, kupuju na crno, NE KUCAJU FISKALNE RAČUNE, ali su zato zasticeni kao beli medvedi jer po prijavama protiv njih se ne postupa, stradaju oni koji nisu u talu. Kadase kuka da je SKUPO, onda je logicno da se navede naziv lokala kao los primer kao sto je normalno da senavede i dobar primer. LJUDI ODLUCUJU DALI JE NESTO NORMALNO DA PLATE ILI NIJE. AKI IDU, ONDA JE NORMALNO
Podelite komentar
Ivana
@Nebojša
400%?gde izvini? Nemas ti pojma! Prosta je matematika! Plata radnicima, doprinosi, pdv, struja, voda, komunalije, nabavka, potrosni materijal i kirija! Izracunaj koliko ti para treba za sve to i to odbi od prihoda za taj mesec i videces da se ne bogate tako kao sto mislis! Nemas ti pojma zaista! Na hrani je najmanja zarada ugostiteljima!
Podelite komentar
Ugostitelj
Ljudi, vidite li vi da su cene svega skocile za vise od 40%?Zasto ocekujete da ce ostati iste cene u restoranima a bukvalno sve je poskupelo? Nabavna cena je poskupela, logicno je da ce da dignu cene i ugostitelji! Ako je u maxiju sve poskupelo, gorivo, uskoro i struja, mora i u lokalima sve da poskupi! Niko vas ne tera da setite u lokalima! Prosetaj, kupi fast fud i sedi na klupici! Nisu krivi ni konobari ni menadzeri vec sistem u drzavi!!! Konobar radi sta mu se kaze, menadzer takodje. A vlasnici lokala takodje moraju da se prilagode na novonastalu situaciju!
Podelite komentar
Nano mozak
@Ugostitelj
E moj ugostitelju, da se ne lazemo: mnogo kradete.. da kraduckate pa da vam se tolerise. Uskoro cete imati astronomske cene pa narucujte vi zaposleni medjusobnoza vase kokakolice od 0.125ml / 400din i onda zatvaranje pa se vracate na tezge gde vam je i mesto. Ali ni tu necete moci mnogo da kradete, ima sada fiskalnih kasa.
Podelite komentar
Boža zemunac
OVCE SLUŽE ZA ŠIŠANJE.
Podelite komentar
Kostelo
@Boža zemunac
Ovce mozes sisati stalno,al odrati samo jednom.😁
Podelite komentar
X
Tako je to kada na silu pokusavate da budete gospoda, da vi idete po restoranima u centru grada... sta ocekujete, da vam naplate 200 dinara jelo? Pa s vecim uzivanjem cu pojesti pljesku na ulici nego da sedim po tim napucanim lokalima, u kojima me iste sekunde kako krocim unutra, svako ko se tu nalazi, odmerava od glave do pete.. vas niko ne tera da idete tamo, sta se zalite onda?
Podelite komentar
Oni
Kada izlazimo na nazovi mesta da budes vidjen ,racun sta jw i koliko ne gledamo samo zadnju cifru i ostavimo nesto preko,a ovi sto nemaju i idu na takva mesta zato i kukaju
Podelite komentar
Nebitan
Pastu nikad u restoranu netreba jesti, to je bila uvek nerealna cena u odnosu na druga jela, a u principu je predjelo i uvek ide sa parmezanom koji se ne naplaćuje posebno.
Podelite komentar
Jackirska
@Nebitan
Pa u ltaliji je ovo jeftinije nego u Beogradu. Ekonomski tigar nema šta!!
Podelite komentar
a...fiskalni račun..
Nevažeći.
Podelite komentar
Pera
I treba tako jel vas neko tera da sedite i drugi da vas služe?Dok je Ovaca biće i novaca...
Podelite komentar
Nena
@Pera
E moj druze,pa vidis li na sta nam se svodi zivot,na puko prezivljvanje. Odrekli se davno frizera,kozmeticara,pozorista,bioskopa,letovanj,zimovanja,kvalitetne hrane...a sad ni to malo zadovoljstva ne mozemo sebi da priustimo
Podelite komentar
Bg
Onda prestanite da podržavate takva mesta... Imate li mozga ljudi? Od vas zavisi da li ce takvi lokali raditi ili ne.
Podelite komentar
FANTOM
Šta se bune? Pa ne ruča se ili večera svakoga dana pa je skupo. Nije to narodna kuhinja već ekskluziva. Hoćeš da budeš džek u izlasku po restoranima onda budi džek kada plaćaš i ne pitaj za cenu, a normalno je da konobaru ostaviš napojnicu ili ti bakšiš. Ne budi njanja već daj 20% od vrednosti računa bakšiša konobaru i neka pohvali kuvara na izvrsnom ručku ili večeri. Ako si kokuz ne vredi ti se glumiti solventnost a za stolom brisati kapi znoja presabirući se koliki će račun biti. Presešće ti ulazak u restoran i sve ono što si popio i pojeo.
Podelite komentar
Milica
@FANTOM
Prvo svratiti u neki obicni restoran ovde kod nas,u gradu Beogradu,nije nikakva ekskluziva kao sto ti kazes. Drugo, ceo zivot ostavljam baksis, mada u poslednje vreme sve slabije. Zasto da ostavljam baksis konobaru kom treba 20 minuta da iznese 2 soka (a u restoranu nema nikakve guzve), 20 minuta da naplati ista 2 soka, a kad sam porucila Cips rekao je da nemaju. Znala sam da laze sto je drugi konobar i potvrdio rekavsi da imaju. Nemam ja zasto da ostavljam baksis takvima sve da sam milioner. Zao mi je samo sto ne ustanem i ne odem bez placanja sto cu u buduce praktikovati. I to ako imam pare, ne trebam se ponasati kao ovca da me konobari sisaju i smeju mi se iza ledja jer su me zavrnuli dok sam ja glumila galantnost. Na zapadu ljudi itekako imaju kesa naspram nas pa itekako svako gleda u cent sta placa i kako placa, a ostatak hrane bez blama pakuju i nose kuci. Po tvojoj teoriji oni nemaju para, sto nije istina. Ljudi samo cene svoj novac koji su oni licno zaradili. Finog konobara i vrhunsku uslugu nikad necu imati problem pocastiti, ali ove seljobere kod nas sto su u vecini ne pada mi na pamet.
Podelite komentar
Nebojsa Berak
@FANTOM
Hajde ne pametuj i ne pricaj o ekskluzivi. Ako je lokacija ekskluziva ne znaci da jerestoran ekskluziva, pocev od toga kakav escajg, kakve case, kakve stolice i stolove, kakvu opremu u kuhinji ima. Pa ne mozes da budes ekskluziva da naplacujes ekskluzivu, da bezobrazno pises o 20% racuna kao baksis konobaru pod obavezno, a konobar je zato ne sto ima znanje konobara nego imas 3 i vise prsta I NEMA VEZE S PROFESIONALIZMOM kao sto je slucaj s tobom. Postoje BRENDOVI za opremu pa je zato negde biftek 1500 a negde 2800 a negde 3500 dinara. Ne mozes seljaku da sa casama i escajgom iz Metroa da naplatis EKSKLUZIVU. TVOJ KOMENTAR JE BEZOBRAZAN.
Podelite komentar
Vodolijax
Hoće da izlaze na poznata mesta i onda se žale......
Podelite komentar
V
U kafićima dranje, uzas jedan, ne idem tamo odavno, i srećan sam
Podelite komentar
Srdjan
To je ono sto narod vecinom nije shvatao, mali trgovci i ugostitelji, ako ih nateras da sve kucaju kroz kasu, dici ce cene da bi opstali i kad na to dodas trenutni nedostatak radne snage dobijes poskupljenje od 50% u ugostiteljstvu.
Podelite komentar
SRBIN
@Srdjan
PO TEBI GAZDA NETREBA DA PLACA POREZ DA BI BILI JEFTINIJE,ALI CE ZATO DA VOZI DZIP OD 150.000 EURA
Podelite komentar