• 1
 ≫ 

Kad svet zabave postane "noćna mora": Četvoročlana porodica dala 8.000 evra za pet dana

 ≫ 

Diznilend je takođe ukinuo i neke besplatne opcije, odnosno one će se ubuduće naplaćivati

  • 1
Disneyland, Diznilend, Pariz, Miki Maus

Foto: Tanjug/AP

Odmor proveden u Diznijevom svetu nekada se smatrao "tradicionalnim" za američku porodicu srednje klase, ali im je on sada sve više van domašaja.

Tokom proteklih nekoliko godina, cene karata za zabavni park su naglo porasle, pošto rukovodioci nastavljaju da podižu cene hrane i počinju da opslužuju bogatiju klijentelu. Da stvar bude još gora, rukovodioci iz kompanije "eliminišu" neke funkcije radi uštede troškove u tematskim parkovima, poput besplatnog prevoza od aerodroma i besplatnog parkinga.

Diznilend je takođe ukinuo i neke druge besplatne opcije, odnosno one će se ubuduće naplaćivati. Sve to stvara veći pritisak na porodice koje su svesne budžeta, jer američki popis iz 2020. pokazuje da prosečna porodica zarađuje 67.521 dolara godišnje.

Inače, navodi se da je četvoročlana porodica platila čak 8.480 dolara (oko 7.900 evra) za petodnevni odmor u Dizniju, zbog viših cena karata i manjka jeftinijih opcija.

U februaru je ovaj konglomerat iz domena zabave podigao cene ulaznica sa četvorodnevnom standardnom kartom koja košta najmanje 447,70 dolara. Inače, najjeftinija četvorodnevna karta je nekada bila 434,83 ​​dolara.

Prema pisanju Daily Mail-a, čini se da se Disney sada više "udvara" klijenteli više klase. Mnogi su na Tviteru izrazili nezadovoljstvo povodom ove situacije.

Video: Koliki je milion dolara u kvadratima? U Monaku za te pare ćumez od 15, u Beogradu vila od 500m²

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • лепивладе

    28. maj 2022 | 18:51

    Ne znam za Meriku ali u Parizu nemojte kupovati dobijaš u Meku za dž kupone za ulazak..idi Nehaj ranije legaj

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>