• 0

Krenite od stola i vrata, a bitno je i poreklo novčanika: Feng šui cake koje privlače pare u kuću

Fontane su glavni simbol bogatstva prema principima tradicionalne kineske veštine

  • 0
novac

Foto: Shutterstock

Da li ste nekada čuli za energiju novcaReč je o ključnim principima, "zakonima" privlačenja i protoka para; premda bez novca ne možemo, jer nam je ne samo neophodan, već i potreban da ispunimo neka lična zadovoljstva, ne treba biti opsednut njime.

To svakako ne znači da odustanete od ideje da zaradite optimalnu svotu novca tako da budete osigurani, zadovoljni i da ugodite sebi. Stara kineska filozofija Feng šui, poznata i kao geomantija, jeste veština koja koristi energiju zarad balansa između pojedinca i njegovog okruženja.

Svakako, Feng šui se bavi i pitanjem novca, a ovo su "pravila" koja treba slediti, ako želite da privučete novac. A kome to danas nije cilj, zar ne?

1. Feng šui vaza za bogatstvo je u osnovi magnet za novac. Kaže se da privlači i jača protok energije bogatstva u vašem domu. Vaze za bogatstvo se tradicionalno prave u tibetanskim budističkim hramovima, iako postoji mnogo mesta gde sada možete dobiti pronaći jednu takvu; samo, budite sigurni da ste idealno odabrali orijentalni izgled.

Dakle, za sada zaboravite na kasicu-prasicu. Ovakva vaza se, međutim, ne puni samo paricama, već svim značajnim stvarima koje pozivaju na prosperitet. Takođe, trebalo bi da vam ne stoji u vidokrugu.

kineska vaza

Foto: Shutterstock

2. Voda, posebno akvarijumi, povoljna su opcija za investiranje u Feng šuiju. Za njih se kaže da donose harmoničnu kombinaciju faktora koji privlače bogatstvo. Osim što su lepi, kada se o njima pravilno brinete, trebalo bi da pojačavaju energiju u bilo kom prostoru i stoga privlače više izobilja i bogatstva.

3. Svaka pokvarena stvar u kući je energetski "vampir". Isisaće dobru energiju iz vašeg doma. Dakle, ako želite da stvorite dobru pozitivnu energiju u svom životnom prostoru, obavezno počnite tako što ćete skenirati svoj dom u potrazi za pokvarenim stvarima i pobrinuti se za njih tako što ćete ih zameniti ili popraviti. Sve što je u vezi sa vodovodom, posebno, treba održavati u dobrom stanju. U suprotnom, možete doživeti "finansijsku blokadu".

4. Kreirajte dobro radno mesto: vaš radni sto, bilo kod kuće ili u kancelariji, nikada ne bi trebalo da bude okrenut prema zidu jer to stvara neku vrstu bloka koji ograničava kreativni tok i mogućnosti. Ako je to slučaj, preuredite svoj sto tako da bude okrenut prema otvorenom prostoru ili prozoru sa pogledom.

posao u prirodi

Foto: Shutterstock

 

5. Biljke su osetljive na vibracije i stoga ukazuju na energiju koja teče u vašem domu. Kada su bujne i cvetaju, to je dobar znak da je energija u vašem domu živa i u izobilju. Ali ako vaše biljke poprimaju braonkastu boju, opadaju cvetovi ili, generalno, venu - to je znak da je energija u vašem domu niska i stagnirajuća. Držite biljke u blizini i pobrinite se da se o njima dobro brinete. Podsećamo, jedna biljka je posebno dobra za privlačenje novca u život i dom.

6. Napravite prohodnim deo oko ulaznih vrata, koja su prvi pristup vašem domu. Želite da budete sigurni da su na dobrom i svetlom mestu. Ideja je da novac "bez napora" teče i ulazi na vaša ulazna vrata; stoga želite da put koji vodi do njih odblokiran. Uverite se da je prostor prijatan, da vrata rade kako treba i da se ne zaglavljuju. Možete ih čak ukrasiti biljkama ili vencima.

7. Za dobru energiju u domu, nabavite i fontanu. Prema kineskoj veštini, ona pomaže privlačenju prosperiteta u vaš život, jer su fontane glavni simbol bogatstva u Feng šuiju. Preporučljivo je postaviti ih ispred doma, u pravcu jugozapada ili istoka. Uverite se da voda teče i stavite 27 novčića u nju da biste aktivirali energiju vode, uz pomoć metalnog elementa novčića.

fontana

Foto: Shutterstock

 

8. Nikada ne kupujte/ne koristite polovne, odnosno "second hand" novčanike. Veruje se da bi na vas i vaš život mogla uticati energija prethodnog vlasnika predmeta.

Video: Martina je mentalni nudista: Vaša kompanija je vaš odraz, morate da je vaspitate

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>