• 8
 ≫ 

Predmet koji možete naći svuda: Donosi sreću, bogatstvo i blagostanje, a košta manje od 500 dinara

 ≫ 

To su samo neka od značenja, a veruje se da otvorena ženska šaka štiti, te da je simbol odanosti i vere

  • 8
meditacija Foto: Shutterstock

Možda niste skloni verovanju kako vam određeni predmeti u kući ili obrasci ponašanja - mogu doneti sreću, zdravlje ili novac, ali je činjenica da ima nešto u tim vibracijama koje emituju ili, barem, u samom odnosu ljudi prema nekim simbolima.

Jasno je da pare "neće pasti s neba", ali mnogi veruju u povezanost dobrog duha i pozitivnog stava sa privlačenjem - upravo nekih pozitivnih dešavanja u životu, bilo da je reč o zdravlju, porodici ili zaradi i profesionalnom aspektu.

Pronašli smo predmet koji ima razna značenja, cene ga sve religije sveta, a u obližnjoj radnji sa tzv. indijskom robom, košta manje od 4 evra, odnosno 450 dinara. Naravno, cena umnogome zavisi od veličine predmeta, same prodavnice, materijala, načina izrade, od toga da li je u pitanju nakit, stvar za dekorisanje doma ili nešto treće...

Ipak, ako se odlučite za otvorenu šaku sa okom (simbol zaštite protiv uroka) koju možete okačiti na zid, imajte na umu da je njena cena oko 400 dinara.

Zapravo, mnogo je naziva za ovaj simbol.

Hamsa, Fatimina, Mirjamina ili Marijina ruka, amajlija je koja je prisutna u celom svetu, a naširoko je poznata kao simbol vere, odanosti i zaštite. Uz to, veruje se da privlači bogatstvo, sreću, blagostanje.

U hrišćanstvu, otvorena ženska šaka naziva se Marijina ruka, prema Isusovoj majci. Mali broj Hrišćana, prema navodima, poštuje ovaj simbol. Zapravo, protive se nošenju/posedovanju ovog predmeta jer su ga prihvatile mnoge druge religije kako bi predstavljale svoje ideologije.

Umesto toga, krst se smatra primarnim zaštitnim simbolom u hrišćanstvu.

Međutim, Hamsu sve češće možete pronaći u domovima kao dekorativni predmet, uglavnom raznobojan i lako uklopljiv u enterijer koji naginje ka umetničkom. Takođe, mnogi se s putovanja vraćaju s različitim predmetima, specifičnim za određena svetska podneblja, te vole da svoj dom ispune u tom duhu.

hamsa Foto: Shutterstock

Zanimljivo je da je znak Hamse prvi put viđen u drevnoj Mesopotamiji, mnogo pre bilo koje organizovane religije. U početku se nosio kao amajlija za odagnavanje zla. Čak i dok su društva evoluirala i menjala se tokom vremena, uvek je postojala ista konstanta - ljudska želja za pozitivnošću i sigurnošću.

Sama Hamsa nastala je na današnjem Bliskom istoku, ali se slika ruke menjala i sazrevala sa različitim kulturama. Kako su se civilizacije širile i putovale širom sveta, njihove ideje i verovanja su putovala sa njima. Za mnoge, ona ostaje simbol zaštite i nade.

Video: Braća su hobi pretvorila u biznis: Zajedno nemaju ni 18 godina, a već zarađuju ozbiljnu lovu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    10. jul 2022 | 09:44

    BOGUHVALA IMAM MOJU KRSNU SLAVU.AMIN.

  • Züri

    10. jul 2022 | 09:35

    Predmet koji ima dobar placebo efekat i nije mnogo skup,najviše pomaže prodavcu.

  • Fil

    10. jul 2022 | 10:56

    Ma da, zato su Indijci neverovatno bogat narod sa velikim standardom.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>