• 10

"I kad Sava poskupi, imaćemo najjeftiniji hleb u Evropi. Koštaće nekih 53, 54 dinara"

Mimo priče o poskupljenju struje, predsednik Srbije se dotakao i teme hleba i brašna, odnosno osnovnih životnih namirnica

  • 10
hleb Foto: shutterstock.com

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, poručio je danas da će cene hrane i osnovnih namirnica biti pod kontrolom, kao i da cena hleba Sava u narednom periodu neće mnogo poskupeti (sa 49 dinara), to jest da neće preći 53 ili 54 dinara.

- Što se tiče hrane, ulja i šećera... Sve ćemo držati pod kontrolom. Hleb će samo minimalno da raste i možda brašno. Ali, tako da osnovni hleb Sava koji će biti 50 i nešto dinara, što ne znači da će biti 59 dinara, već 53 ili 54 dinara kada za to dođe vreme - rekao je Vučić.

Naglasio je da će to biti ubedljivo najjeftiniji hleb u celoj Evropi. "I to ćemo da držimo pod kontrolom zbog najugroženijih kategorija stanovništva", rekao je Vučić.

Podsećamo, Vučić je danas rekao i da - kada bude poskupela struja, to će to biti minimalno povećanje koje neće ugroziti životni standard građana, čak ni onih najsiromašnijih.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>