• 1

Šta kaže feng šui: Da li vaša kuhinja "tera" novac od vas? Verovali ili ne - i to je moguće

Za početak, birajte svetle boje u ovom prostoru, ali obratite pažnju i na ove detalje...

  • 1
kuhinja

Foto: shutterstock.com

Feng šui se prevodi kao vetar i voda, to je drevna kineska filozofija, stara više od 4.000 godina. Odnosi se na chi, energiju prirode, koja je iskonska u univerzumu, a ono što se radi kroz tu disciplinu jeste koncentrisanje energije u našim životnim prostorima.

Zahvaljujući feng šuiju možemo pronaći ravnotežu u životu i radu, i uneti pozitivnu energiju u svaki prostor u kojem živimo, jer ova filozofija pretpostavlja da - ako brinemo o svom domu, dom će brinuti o nama.

Vremenom je feng šui postajao sve važniji, kao princip i odnos prema životu u mnogim kulturama, a Telegraf Biznis je nedavno pisao o tome koja biljka privlači novac u kuću, kao i feng šui "cakama" koje mogu obogatiti vaš budžet.

Recimo, kineska filozofija sugeriše koje dekorativne elemente treba koristiti, a koje izbegavati ako želite da privučete pozitivnu energiju, jer mnogi od njih imaju "funkciju" zaštite i eliminisanja loših vibracija.

S druge strane, postoje stvari koje kao da "teraju" novac iz kuće, barem prema feng šui normama. Verovali ili ne, to je povezano sa vašom kuhinjom, ali i načinom na koji se ponašate u njoj.

Izbegnite loše navike u kuhinji

1. Smatra se da kujna u crnoj boji blokira energiju i da čak može stvarati depresivnu atmosferu, iako crni kuhinjski elementi mnoge nesumnjivo asociraju na eleganciju, bezvremenost i sofisticiranost. Preporuka su svetle boje bež, žute i palete zelenih.

2. Izbegavajte tzv. vizuelnu buku, ali najpre da razjasnimo šta je to. Kada kažemo "buka", pomislimo na zvuk, zar ne? Ali, buka nije samo ono što nam spolja, preko uha, dopire do mozga. U ovom kontekstu, buka se odnosi na odudaranje prilikom dekorisanja prostora. Drugim rečima, to je "nered", ali ne u smislu razbacanih stvari, već štrčanja nekih određenih elemenata - koji se stilski i estetski ne slažu s drugima u istom prostoru.

Kuvanje, kuhinja, priprema hrane, recepti

Foto: Shutterstock

 

Ako želite da održite ravnotežu u kuhinji, potrebno je da ostavite svega nekoliko elemenata na vidiku, jer se vizuelna buka raspršuje. Gubite volju za kuvanjem. Bitno je da radna ploča bude čista i sa malo predmeta na vidiku.

3. Kada kuvate, trudite se da vam leđa nisu okrenuta prema vratima. Ako imate otvorenu kuhinju, ništa se neće desiti, ali ako je zatvorena, a kuvate leđima okrenutim vratima, feng šui preporučuje postavljanje ukrasnog ogledala koje ima ulogu "retrovizora", kako biste imali "kontrolu nad prostorom".

Video: Neki imaju pozamašan budžet, drugi nemaju ništa: Koliko novca Srbi izdvajaju za letovanje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sara

    3. avgust 2022 | 12:27

    Ko se prepusti sujevjerju,sujevjerje ce ga i proganjati...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>