• 0

Znate li da vaše kućne biljke mogu da "privuku" novac? Ali, samo ako ih držite na ova 3 mesta

Posebno obratite pažnju na Pileu kineski dolar

  • 0
biljka, laptop

Foto: shutterstock

Da li volite zelene sobne biljke? Sigurno niste jedini. Osim što su prelepe i krase dom, relativno su lake za održavanje.

Ali, ne samo to. Popularno kućno zelenilo je veoma moćno i s energetskog aspekta: takve biljke, ako je verovati kineskoj filozofiji feng šui, mogu da privuku novac i bogatstvo - ili da ga "oteraju".

Feng šui kaže da nije svejedno gde ćete držati svoje omiljeno zeleno bilje, a ako ste u dilemu koja su to "pogrešna" mesta, onda je ovo tekst za vas. Prema pisanju sajta Panorama, iako je nekim sobnim biljkama potrebna svetlost, to ne znači da treba da budu izložene suncu.

Stoga, izbegavajte da ih stavljate na terasu, prozor koji nema zavese, balkon. Listovi će se vremenom neminovno osušiti. Sobne biljke je, inače, veoma dobro imati u blizini jer je naučno dokazano da čiste vazduh u kući, te da briga o njima poboljšava mentalno zdravlje.

3 idealna mesta za kućne biljke

Ako je sudeći po načelima feng šuija, ukoliko držite bilje u dnevnoj sobi, na ulazu ili u spavaćoj sobi, novac će nesumnjivo doći. Među svim ovim biljkama, posebno se izdvaja Pilea kineski dolar - biljka koja donosi novac.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Åsa Ljungberg (@solstugan1924)

Najbolje što možete da uradite je da je stavite u centralnu prostoriju, gde će apsorbovati lošu energiju koja kruži, a istovremeno će prizivati novac, jer je ovaj kutak u domu ključan: tu se okuplja cela porodica.

Ako se, pak, odlučite za ulaz - to može biti i hodnik, odnosno unutar doma. 

Takođe, za neke ljubitelje biljaka, nema boljeg nego da se bude i zaspu uz pogled na svoju omiljenu zelenu biljku. Stoga, preporuka je da je držite u svojoj sobi, ali dalje od prozora. Biljka postavljena tu, nalaže feng šui, aktivira prosperitet i uspeh, a kako je stalno blizu vas - može da "prepozna" vaše najveće snove.

Naravno, ovo nije opcija ili-ili. Biljke se mogu nalaziti na svim ovim mestima u vašoj kući.

Video: Dragana je napustila kancelariju i postala preduzetnica: Kako pobeći s posla koji nije za tebe?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>