• 5

Banke u Srbiji počele da šalju nove cenovnike: Stavka koju ne smeju da vam naplate skuplje od 150 dinara

Sličnu praksu kako saznajemo, počele su da primenjuju i druge banke

  • 5
Žena preduzetnica, banka posao, internet bankarstvo, laptop, nekretnine

Foto: Shutterstock

Banke u Srbiji počele su svojim klijentima da nude usluge po drugačijim sniženim cenama, a prema odluci NBS koja ih je naterala da iste snize. Takođe, u ponudi je i račun od 150 dinara.

"U skladu sa Odlukom Narodne banke Srbije o platnom računu sa osnovnim uslugama, obaveštavamo Vas da smo u ponudu uveli Paket platni račun sa osnovnim uslugama.

Takođe, sprovodeći u potpunosti inicijativu Narodne banke Srbije o paketu mera u vezi sa naknadama za platne usluge kreirali smo i posebne uslove za korišćenje određenih proizvoda i usluga, koji podrazumevaju i do 30% niže postojeće naknade, kao i ukidanje pojedinih.

Posebni uslovi važe od 1. septembra 2022. do 1. septembra 2023. godine i na ovaj način želimo da pružimo dodatni doprinos očuvanju kvaliteta života i standarda svojih klijenata i lokalne zajednice", piše u obaveštenju jedne banke koja je poslala identičnu poruku svojimm klijentima, a ukoju smo imali uvid.

Sličnu praksu kako saznajemo, počele su da primenjuju i druge banke.

Podsetimo, posle odluke NBS, banke su morale da snize cene svojih usluga, a dodatno, moraće ubuduće drugačije da se ponašaju kada je reč o sličnim odlukama. Tako, banke u narednih godinu dana, neće povećavati cenu svojih usluga.

Ono što je možda i najpovoljnija opcija po građane, jeste da se ograničava cena paketa platnog računa sa osnovnim uslugama na 150 dinara.

Račun sa osnovnim uslugama mora da ima:

- tekući dinarski račun u banci

- besplatno podizanje gotovine na šalteru i bankomatima svoje banke

- besplatnu debitnu karticu

- mobilno i elektronsko bankarstvo koje omogućava neograničen broj transakcija putem QR koda na prodajnim mestima

Podsećamo, banke su u skladu sa Zakonom o platnim uslugama dužne da o promenama naknada informišu svoje korisnike. I to dva meseca ranije. A kako da prođete jeftinije čitajte u našem posebnom tekstu.

Video: Tabaković: Trudimo se da u fazi uvođenja novih usluga sprečimo kao moguće negativne pojave

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nena

    3. oktobar 2022 | 15:19

    Kod banke Intesa je vrlo zelenaski to uradjeno. Ne moze da se predje sa hit racuna od 300 din na osnovni racun. Zabranili to u programu. Mora da se raskine stari ugovor, pa da se radi novi, zajedno sa novim brojem racuna i novom karticom. Ne razumem zasto bih menjala racun i Dina karticu, osim da uzmu pare.

  • Pirke

    3. oktobar 2022 | 17:29

    A šta ćemo sa kamatama?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>