• 5

Još malo "divljih" cena iz Katara: Nekoliko zalogaja šavarme platićete papreno

Internetom nastavljaju da kruže fotografije sa stadiona, gde navijači dele cene hrane i pića, iznenađeni visokim ciframa

  • 5
Katar hrana

Foto: Tanjug/AP, Twitter/@FootyScran

Barem do 18. decembra, dok traje Svetsko prvenstvo u fudbalu, Katar će biti u zenitu. 

Međutim, ne priča se samo o kulturi zemlje, neizvesnim utakmicama i fudbalerima, već i o cenama hrane. Mi smo se u više navrata "dohvatili" te teme, počev od cene hotdoga do namirnica u marketima.

Navijači na Svetskom prvenstvu iznenađeni su visokim cenama hrane, konkretno, cenom burgera koji je oko 30 evra, ali tu nije kraj... Nastavlja se šerovanje na mreži.

Katar je najbogatija zemlja sveta, koja se prevashodno oslanja na naftu, međutim, sada uveliko razvija i svoje turističke potencijale. Uz UAE, i Dubai kao njihovu "najsjajniju zvezdu", definitivno predstavlja senzaciju na Bliskom istoku.

Deo bogate kulture i tradicije Katara, svakako je i hrana.

Ako želite nacionalni specijalitet, specifičan za ovaj deo sveta, i to bašna stadionu dok gledate utakmicu - takvo zadovoljstvo će da košta, i to prilično.

Tako je šavarma sa pilećim mesom, i to malena sudeći po fotografiji, 35 katarskih rijala ili oko 9 evra. Ice lolly, nešto poput sladoleda-lizalice, košta 15 QAR ili skoro 4 evra.

Inače, kada je reč o šavarmi, naziv potiče od arapske reči shawarma (شاورما ), i u svom osnovnom obliku taj glagol znači "okretati se", što u ovom slučaju opisuje način pripreme mesa.

Šavarma je vrlo slična grčkom girosu, odnosno turskom doneru.

Sve o Kataru i utakmicama čitajte na našim stranicama Sporta.

Video: Imate li za hleb: Ova vekna košta 1.380 evra i najskuplja je na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>